időjárás 4°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Nem törte meg a lengyel–magyar barátságot a háború + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner, Más Világ
2023.04.04. 13:36 2023.04.04. 14:12
Nem törte meg a lengyel–magyar barátságot a háború + videó

Szentesi Zöldi Lászlóval beszélgetett Skrabski Fruzsina a Más Világban.

A Fekete bárányok című filmről Szentesi Zöldi László elmondta, hogy nem a saját felvételeit használta fel benne. – Sokáig ismeretlen felvételek voltak, ezeket Halász Mihály operatőr készítette – árulta el a dokumentumfilmről a rendező.

A beszélgetésben szóba került a politikai szembenállás és a magyar–lengyel viszony is. Szentesi Zöldi László úgy látja, hogy csak nézeteltérés van a magyarok és a lengyelek között.

Mindenkinek megvannak a saját nemzeti érdekei

– mondta. Az újságíró szerint az orosz–ukrán háború miatt nem tört meg a magyar–lengyel barátság. Fontosnak nevezte, hogy a legnehezebb pillanatokban is 

őrizzük meg a méltóságunkat és a józan eszünket, mert ha elveszítjük, akkor oly mértékben a pillanat alá rendeljük magunkat, hogy amiben hiszünk, az már fél év múlva sem lesz érvényes.

– Egy baloldali ember is lehet a lengyelek barátja – mutatott rá az újságíró, aki szerint ha vége lesz a háborúnak, akkor „újra lesz ezeknek az embereknek a fejében magyar–lengyel barátság”.

A két Magyarország

A valódi Magyarország mellé kell állni. Mert a közéleten túli térben valójában csak egy hazánk van.

Borítókép: Szentesi Zöldi László (Fotó: Délmagyarország/Kovács Erika)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.