Nem törte meg a lengyel–magyar barátságot a háború + videó

Szentesi Zöldi Lászlóval beszélgetett Skrabski Fruzsina a Más Világban.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner, Más Világ2023. 04. 04. 13:36
Szentesi
20220224 Hódmezővásárhely Sorsdöntő választás címmel tartott előadást Hódmezővásárhelyen, a Sutuban Szentesi Zöldi László újságíró, a Magyar Nemzet lapszerkesztője. Képen: Szentesi Zöldi László újságíró, író Fotó: Kovács Erika (KE) Délmagyarország Fotó: Kovács Erika/Délmagyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fekete bárányok című filmről Szentesi Zöldi László elmondta, hogy nem a saját felvételeit használta fel benne. – Sokáig ismeretlen felvételek voltak, ezeket Halász Mihály operatőr készítette – árulta el a dokumentumfilmről a rendező.

A beszélgetésben szóba került a politikai szembenállás és a magyar–lengyel viszony is. Szentesi Zöldi László úgy látja, hogy csak nézeteltérés van a magyarok és a lengyelek között.

Mindenkinek megvannak a saját nemzeti érdekei

– mondta. Az újságíró szerint az orosz–ukrán háború miatt nem tört meg a magyar–lengyel barátság. Fontosnak nevezte, hogy a legnehezebb pillanatokban is 

őrizzük meg a méltóságunkat és a józan eszünket, mert ha elveszítjük, akkor oly mértékben a pillanat alá rendeljük magunkat, hogy amiben hiszünk, az már fél év múlva sem lesz érvényes.

– Egy baloldali ember is lehet a lengyelek barátja – mutatott rá az újságíró, aki szerint ha vége lesz a háborúnak, akkor „újra lesz ezeknek az embereknek a fejében magyar–lengyel barátság”.

Borítókép: Szentesi Zöldi László (Fotó: Délmagyarország/Kovács Erika)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.