Pár perc alatt eloltották a tüzet, mégis tragédia lett belőle

Halálos áldozatot követelt egy lakástűz Várpalotán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfő reggel az MTI-vel.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 04. 03. 8:55
Tűzoltóautó Forrás: OKF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mukics Dániel közleményében azt írta: a katasztrófavédelemhez vasárnap éjfél előtt érkezett jelzés arról, hogy a Veszprém vármegyei városban kigyulladt egy társasházi lakás, három négyzetméteren papír és szemét égett. A lakásban előtte jelentős mennyiségű háztartási hulladék halmozódott fel – írta a Veszprém vármegyei hírportál, a veol.hu.

A kétszintes épület második emeleti lakásának konyhájában felcsapó lángokat a tűzoltók néhány perc alatt megfékezték, az ott talált idős nőt kivitték, az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Az oltáshoz 14 pétfürdői és balatonfűzfői tűzoltó vonult ki, és de előtte az épületből 12 lakónak ki kellett menekülnie. 

Az épületből 12 lakó menekült ki, akik nem sokkal éjfél után visszatérhettek lakásaikba, mert a lángok - a tűzoltók jóvoltából - nem terjedtek tovább. A tűz okát vizsgálják – jelezte Csondor Henrietta, a katasztrófavédelem szóvivője.

Pár nappal ezelőtt Sárváron csaptak fel a lángok egy idősebb nő konyhájában. Pirítóst akart készíteni, de valamiért az egész konyha percek alatt lángra kapott, a nő testének pedig több mint a fele megégett. Valószínűleg meggyulladt a kifröccsent olaj, a járókerettel közlekedő nő pedig csak lassan tudott kimenekülni a házból. Őt a mentők helikopterrel vitték a kórházba.

Borítókép: illusztráció (Forrás: OKF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.