Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Traktorral gázolta halálra munkatársát egy zalai férfi

Magyar Nemzet
Forrás: Ügyészség
2023.04.19. 15:37 2023.04.19. 15:51
Traktorral gázolta halálra munkatársát egy zalai férfi

Egy gősfai gabonatárolóban gázolta halálra munkatársát a mezőgazdasági vontatójának pótkocsijával egy negyvennyolc éves férfi még tavaly nyáron. A vádlott traktorjával hátramenetben ürítette a szállítmányt, majd kiszállt a járműből és megegyezett a kollégájával, hogy ő majd rakodógépével fogja összetolni a leöntött gabonát. 

Miután megbeszélték a részleteket, a férfi visszaült a traktorba, majd az egyszerűbb kihajtás érdekében először hátramentbe kapcsolt. Nem győződött meg arról, hogy a mögötte álló munkatársa biztonságos távolságban van. Ekkor gázolt át áldozatán pótkocsijával, aki olyan súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, aki a járművezetéstől való eltiltás mellett felfüggesztett börtönbüntetést kapott – adta hírül a Zala Vármegyei Főügyészség.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.