A békepártiságért támadja hazánkat a Freedom House

Kovács Zoltán államtitkár elmondta, hogy a szervezet jelentése egy újabb támadás Magyarország ellen a Soros-hálózat részéről.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 18:57
SOROS, György
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Freedom House immár nem más, mint a Soros-hálózat szócsöve és ennek fényében nem igazán érdekel bennünket, hogy mit írtak rólunk a legutóbbi Nations in Transit jelentésben” – reagált a Freedom House legújabb jelentésére Kovács Zoltán az Abouthungary.hu oldalon. A nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok korábbi igazgatója, Andrej Nosko maga vallotta be egy tavalyi kiszivárogtatott Skype-interjúban, hogy a Freedom House olyan jelentéseket gyárt, melyek „elemzés helyett gyakorlatilag agitpropcélokat szolgálnak”.

„Gyakorlatilag azt akarják, hogy Magyarország változtassa meg álláspontját három alapvető fontosságú politikai kérdésben: ezek a migráció, a genderpolitika és az ukrajnai háború. Mind a három szigorúan nemzeti hatáskörbe tartozik”

– húzta alá a kormánypárti politikus.

Kovács Zoltán leszögezte, hogy a Freedom House jelentése egy újabb támadás Magyarország ellen a Soros-hálózat részéről. Folyamatosan támadják hazánkat a magyar ellenzéknek juttatott „guruló dollárokkal”, brüsszeli eljárásokkal, elfogult jelentésekkel és a magyar választások befolyásolására tett gyanús kísérletekkel.

Eközben az Alapjogokért Központ kiemelte, hogy az objektívnek és elfogulatlannak semmiképpen sem nevezhető jelentés közvetett támogatói között nemcsak a magyar kormányt rendszeresen kritizáló „filantróp”, hanem a baloldali, háborúpárti washingtoni kormányzat is feltűnik.

„Az idei, Magyarországot is értékelő anyaguk esetében a szokásosnál is jobban kilóg a lóláb. Mint a tanulmány címe – »A háború elmélyíti a regionális ellentéteket« – jelzi, az idei verdikt meghatározó szempontja az volt, ki mennyire támogatja az Ukrajnai háború folytatását. Magyarországon át Georgiáig mindenhol »visszaszorult a demokrácia«, ahol a kormányok a mielőbbi fegyvernyugvást és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazták” – hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ.

Az elemzőintézet szerint az már csak hab a tortán, hogy a Freedom House a jelentésben elismerően szól Ukrajna esetében a demokratikus értékek érvényesüléséről.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/EPA /Olivier Hoslet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.