időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

A CPAC mottója idén: Együtt erő vagyunk!

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.05.03. 20:24 2023.05.04. 09:55
A CPAC mottója idén: Együtt erő vagyunk!

Több száz magas rangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára – közölte a tanácskozást szervező Alapjogokért Központ szerdán a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint Orbán Viktor miniszterelnök, a rendezvény főszónoka mellett elfogadták a meghívást hivatalban lévő és korábbi kormányfők, európai pártelnökök és európai parlamenti képviselők is. Érkezik két amerikai kongresszusi képviselő, volt és leendő szenátorok – Rick Santorum és Kari Lake –, valamint az Egyesült Államok korábbi igazságügyi minisztere és legfőbb ügyésze mellett tagállami miniszterek, szövetségesek Mexikótól Izraelen át Japánig – írták.

Mint olvasható, a május 4–5-i konferencia felvezető sajtótájékoztatóján Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta, hogy

a magyar békepárti álláspont illeszkedik a Nyugat geostratégiai víziójához: aki valóban az európai és a transzatlanti érdekeket tartja szem előtt, az békepárti.

Szánthó Miklós Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (American Conservative Union, ACU) vezetőjének jelenlétében úgy fogalmazott: „2023-ban 

újra Magyarországra érkezett a világ legnagyobb konzervatív dzsemborija”, mert az Alapjogokért Központ tavalyi rendezvénye óriási siker volt, és ez az egész jobboldali magyar közösség sikere is 

– olvasható.

A főigazgató szerint a CPAC Hungary bizonyíték arra, hogy „az Egyesült Államok nem egyenlő Joe Bidennel, nem egyenlő a szélsőbaloldali adminisztrációval és nem egyenlő a woke-izmussal, mert Magyarországnak Amerikában is vannak barátai, akik hisznek Istenben, a családban és a határvédelemben”. Ezért „idén is megvalósítjuk a liberálisok rémálmát” – fogalmazott a konferenciáról.

Szánthó Miklós azt hangsúlyozta: 

„együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség lennénk, mert csak együtt tudunk kiállni Istenért, hazaért, családért”.

Csak együtt van erőnk a békéhez is – fogalmazott, majd úgy folytatta: mert „miközben együtt ítéljük el az orosz agressziót és kiállunk Ukrajna szuverenitásáért, vezető amerikai politikusokkal, mint Donald Trump és Kari Lake, együtt mondjuk, hogy a vérontás befejezésére, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség”.

Matt Schlapp – a bejegyzés szerint – elmondta, hogy „azért érkezik ismét Budapestre a CPAC, mert van valami közös az amerikai konzervatívokban és a magyarokban. […] Ellenállunk a globális bajkeverőknek, akik meg akarják mondani, hogyan kell élni és kire kell szavazni.”

Szerinte a jelenlegi Amerika egy része elfelejtette a tanításokat Istenről, a hazáról és a családról, riasztó méreteket öltenek az abortuszadatok, a családok és a közösségek dezintegrációja, a vallásszabadság és az egyházak elleni támadások. 

Budapesten megfordították ezeket a trendeket, nem ellenséges a kormány a gyermekeket vállalókkal, és nem engedi a genderagymosást

– fogalmazott az ACU elnöke a bejegyzés szerint.

Matt Schlapp az orosz–ukrán háború kapcsán arról beszélt, hogy 

ha Trump elnök jelenleg is hivatalban lenne, ez az invázió soha nem történt volna meg

– olvasható.

A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozását, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) május 4–5-én tartják Budapesten. A konferencia mottója idén Együtt erő vagyunk!, a középpontban a nemzeti erők nemzetközi együttműködése áll.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a tavalyi Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai konferencia főszónokaként (Fotó: Havran Zoltán)

CPAC Hungary 2023

„Isten áldja Magyarországot!” – Kemény üzenetet küldött a lengyel miniszterhelyettes + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.