Harcolni kell az elnyomás ellen

Most olyan rendszerünk van, amelyben a baloldal azt akarja, hogy bárki bevándorolhasson az Egyesült Államokba, és vannak olyan felmérések, amelyek szerint a világ harmada hozzánk akar jönni. Ez lehetetlenség, ezzel nem tudunk megbirkózni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjújában Matt Whitaker, Donald Trump egykori igazságügyi minisztere. Szerinte azokon a helyeken, ahol a konzervatív gondolat virágzik, ott az emberek is boldogabbak.

2023. 05. 07. 5:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzet érdekét szolgáló, szabályozott bevándorlási rendszert ajánlott a magyar kormány figyelmébe Matt Whitaker, az Egyesült Államok korábbi igazságügyi minisztere a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjúban a CPAC Hungary 2023 nemzetközi csúcstalálkozón. A politikus a migráció kérdéséről azt mondta: az Egyesült Államok a legnagylelkűbb ország a világon az emberek befogadásában. Hozzátette, egymilliónál is több ember találhatott otthont törvényesen az országukban, de a szabályozatlan és törvénytelen bevándorlást megengedhetetlennek tartja, mert az aláássa a jogállamiságot, illetve egy országnak azt a képességét, hogy ellenőrizze, ki és miért jön be. Úgy vélekedett, a törvénybe foglalt rendszer szolgálja a nemzeti érdekeiket. 

Most olyan rendszerünk van, amelyben a baloldal azt akarja, hogy bárki bevándorolhasson az Egyesült Államokba, és vannak olyan felmérések, amelyek szerint a világ harmada hozzánk akar jönni. Ez lehetetlenség, ezzel nem tudunk megbirkózni

– hangsúlyozta. Úgy folytatta:

én csupán azért emelem fel a hangomat, hogy a törvényt tartsák be, azaz illegálisan senki se jöhessen az országba, és ha nálunk akarsz letelepedni, akkor azt törvényesen és jogszerűen tedd.

Matt Whitaker, Donald Trump egykori igazságügyi minisztere szerint meg kell menteni Amerikát (Fotó: Havran Zoltán)

Szerinte a választott tisztségviselők és a kongresszus túl sokáig hagyta figyelmen kívül ezeket a maguktól értetődő megoldásokat. Kifejezte, hogy ő nem bevándorlásellenes, hanem a törvényes bevándorlás pártján áll, mert például kedvesének az édesapja is kubai bevándorló volt 1961-ben. – Akik viszont megszegik a törvényt, azok nem maradhatnak az országban – egyértelműsítette. – Az is gondot jelent nekünk, hogy terrorista tevékenységek célpontjai vagyunk, a hazánk biztonsága és szuverenitása a tét – hívta fel a figyelmet az egykori miniszter.

Matt Whitaker a média baloldali és liberális elfogultságáról kijelentette: ez valóban létező jelenség. Felidézte, hogy mielőtt Elon Musk átvette a Twitter irányítását, a jobboldali hangokat elnyomták. – Szükségünk van egy „gondolatpiacra”, ahol mindenki megszólalhat, ahol mindenfajta információnak és véleménynek meg kell jelennie – vélekedett. Úgy fogalmazott: 

most egy olyan hely lett a világhálóból, ahol az „előnyben részesített beszéd” kiemelt helyzetben van, és általában a baloldali, woke-ideológiát preferálják azokkal a konzervatív, hagyománytisztelő értékekkel szemben, amelyek Istenben és az emberek egyediségében hisznek. Harcolnunk kell az elnyomás ellen!

Úgy látja, vannak olyan magáncégek, amelyek a kormány érdekében cselekednek, és ezek igazán próbára teszik az amerikai alkotmány első, szólásszabadságról szóló kiegészítését. A volt miniszter arra biztatott, hogy azok, akiknek hozzá hasonlóan van véleményplatformjuk, továbbra is bátran hallassák a hangjukat, mert „meg kell menteni a köztársaságot”. – A konzervatív gondolatok jobbak, mert ha ránézek néhány államra a hazámban, mint például Iowára, ahol születtem, vagy Floridára, esetleg Texasra, ezeken a helyeken a konzervatív gondolat virágzik és ezzel együtt az emberek is boldogabbak. Ez azért lehetséges, mert több szabadságot kapnak, beleértve az egyén szabadságát is – mutatott rá.

– Óriási támogatója vagyok annak, hogy mindenki fejezze ki a véleményét és mutassa meg magát. Ha rá tudjuk ébreszteni az embereket, hogy ezek a dolgok működnek, akkor tényleg előnyben vagyunk 

– mondta Matt Whitaker.

Borítókép: Matt Whitaker volt amerikai igazságügyi miniszter a CPAC Hungary 2023 konferencián (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.