A baloldal gyűlöli az embereket

CPAC Hungary: Martin Helme észt konzervatív pártelnök szerint a magyar kormány a saját nemzete érdekeit veszi figyelembe.

2023. 05. 06. 17:10
null
20230504 Budapest Konzervatív Politikai Akció Konferencia (Conservative Political Action Conference) CPAC Magyarország konferencia fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Martin Helme, az Észt Konzervatív Néppárt elnöke Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon megértő vagyok mindazzal, amit a magyar kormány tesz az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban – jelentette ki Martin Helme, az Észt Konzervatív Néppárt elnöke a lapunknak adott exkluzív interjúban a CPAC Hungary 2023 konferencián

Hozzátette: a magyar kabinetet a nemzeti érdekek figyelembevétele motiválja, amivel nagyon együtt tud érezni még akkor is, ha nem minden javaslattal ért egyet. 

– Minden kormánynak az a kötelessége, hogy elsősorban a saját népének az érdekeit helyezze előtérbe, ami néha véleménykülönbségekhez vezet még a legjobb barátok és szövetségesek között is. Ilyenkor megengedőbbnek kell lenni. Az viszont rendkívül feldühít, ahogy a magyar kormány álláspontját eltorzítják Észtországban, mert ez igazságtalan és semmi köze a valósághoz – világított rá a pártelnök.

Kiemelte: az észteknek halálfélelmük van egy orosz támadás miatt, történelmük ismeretében ezért nem lehet őket hibáztatni. 

– Észtországban mindenki tisztában van azzal, hogy támogatni kell Ukrajnát és függetlenségért vívott harcát. Ha Ukrajna elesik, mi vagyunk a következők, nekünk ez magától értetődő. Az én pártom ebben a kérdésben nagyon kritikus a jelenlegi liberális észt kormánypárttal és miniszterelnökkel, mert kijelentették, hogy ők tévedhetetlenek, illetve minden őket érő kritika Putyint segíti. Elfogadhatatlan, hogy egy kormány a bírálatokon felül helyezze magát – szögezte le. Az észt konzervatívokat azzal címkézik, hogy nem éreznek együtt Ukrajnával és hogy oroszszimpatizánsok, mert bírálták a kormányt amiatt, hogy Észtország fegyverzetének 85 százalékát Ukrajnának ajándékozta. – Ezt mi kötelességszegésnek tekintjük, mivel Észtország határos Oroszországgal, és ebben a helyzetben nem lehet ilyet tenni, hiszen majdnem semmink sem maradt a raktárakban, így teljesen védtelenek lettünk – mutatott rá.

Az észtországi viszonyokról szólva elmagyarázta: hazája egy nagyon kis ország, és amikor 1991-ben visszanyerték függetlenségüket a Szovjetuniótól, csupán a népesség hatvan százaléka volt észt, a többiek oroszok, így pedig nagyon könnyű kisebbséggé válniuk a saját hazájukban vagy akár elveszíteniük azt. Mivel az orosz kisebbség nem beszéli az észt nyelvet, a gyakorlatban ez gondot jelent a munkaerőpiacon, az iskola- és az egészségügyi rendszerben, valamint az emberek közötti hétköznapi kommunikációban, különösen amikor politikai eszközként használja a kisebbséget egy agresszív szomszéd – fejtegette. 

Martin Helme a migrációról úgy vélekedett: Európára vagy Észak-Amerikára nézve látható, hogy ezzel a nemzeteket akarják eltörölni, ami a demokrácia elpusztításához is vezet. Szerinte emögött egy nagy üzleti lobbi áll, ami olcsó munkaerőt akar szerezni olyan helyekről, amikről szinte senki sem hallott. A valódi cél az, hogy lenyomják a hazájukban élő emberek bérét, magyarokét és észtekét egyaránt 

– mutatott rá. – A fő gond a kulturális probléma, mert egymással összeférhetetlen zónák alakulnak ki, ami elpusztítja a közösséget. Csak annyi tapasztalható, hogy költözés nélkül valahogy az ember egy idegen országban köt ki, amit nem választott. Ez senkinek nem kellene elfogadni – egyértelműsítette. Mint mondta, az egyének identitásában a legfontosabb a nemzeti identitás, a szokások, a nyelv és a vérmérséklet. – Az embereknek nem kellene szégyellni, ha kimondják: ez nem tetszik nekik és nem akarják, mert az a normális és ösztönös, ha az ismert emberek, szokások és szabályok vesznek körül – osztotta meg álláspontját a konzervatív pártelnök. 

A születésszámok az LMBTQ-propaganda miatt csökkennek az észt konzervatív vezető szerint (Fotó: Havran Zoltán)

Az LMBTQ-propaganda iskolai terjesztéséről kifejtette: ez meghatározó kérdés, ami – bárhogyan kényszerítik is ránk ezt a véleményt – nem az emberi jogokról szól, hanem kulturális kérdés. – Mindenkinek ugyanolyan joga van házasodni valakivel az ellenkező nemből, ha az a két ember szabad akaratából történik, ezt senkitől sem tagadják meg, nincs itt semmiféle joghiányosság. 

A család az, ahová a gyermekek születnek és ahol felnőnek, és a természetes család fogja megadni nekik azt, hogy sikeresek legyenek az életben. Ez minden társadalomnak a sarokköve, építőeleme az idők kezdete óta 

– emlékeztetett. Úgy folytatta: 

most azt mondják nekünk, hogy ezt le lehet rombolni és helyettesíteni valamivel, ami erkölcsileg elítélendő és biológiailag nem normális, valamint hogy nem lesznek következményei. Dehogynem lesznek!

– vélte a pártelnök, mondván hogy a következmények már láthatók: a születésszámok csökkennek a nyugati országokban, aminek oka a normális család egységének a lerombolása. 

Hangsúlyozta: ez azért van így, mert a baloldal gyűlöli az embereket és a társadalmat, amiben élünk, helyette egy újat akar felépíteni, aminek a vége mindig vérözön. 

– Nem érdeklik őket az áldozatok, a szenvedő gyermekek és a társadalom összeomlása, valójában egyenesen ezt kívánják. Nem volna szabad az érveiket elfogadni. Nem homofób dolog azt mondani, hogy nem házasodhatnak és nem lehetnek gyerekeik – hangsúlyozta Martin Helme.

Borítókép: Martin Helme, az Észt Konzervatív Néppárt elnöke a CPAC Hungary 2023 konferencián. (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.