Gyurcsány jegybankelnökének fia kérdezte Varga Mihályt a Telex nevében

A Telex odaküldte az eheti kormányinfóra Gyurcsány emberének a fiát, aki a saját apjára is hivatkozva kérdezte Varga Mihályt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 27. 13:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telex.hu-nál már a látszatra sem ügyelnek: a csütörtöki Kormányinfón Simor Dániel nevű baloldali propagandista képviselte a dollármédiumot, aki nem más, mint Gyurcsány jegybankelnökének, Simor Andrásnak a fia – írja Facebook-bejegyzésében Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

A Megafon véleményvezére felidézte Simor Dániel Varga Mihályhoz intézett egyik kérdését, amely így szólt:

„Akkor nem merült fel, hogy igaza lehet azoknak a szakértőknek, volt jegybankelnököknek […], hogy a kormányzati döntések okozzák a többletet?” 

Deák Dániel ennek kapcsán kifejti: Varga Mihály nagy ellenfele volt Simor Andrásnak, aki Gyurcsány jegybankelnökeként egészen 2013-ig volt pozícióban és minden lehetséges módon igyekezett akadályozni az Orbán-kormány 2010 utáni válságkezelését. Azóta is megszállottan kormányellenes, idén februárban például Orbán haláláról fantáziált egy lapinterjúban, ami szerinte meg tudná dönteni a jelenlegi „rendszert”. 

− A Telex tehát odaküldi a Kormányinfóra Gyurcsány emberének a fiát, aki a saját apjára hivatkozva kérdezi fel Varga Mihályt úgy, hogy közben az apja komoly politikai ellenfele a pénzügyminiszternek és a jelenlegi kormánynak. Na, ha ez nem összeférhetetlenség vagy elfogultság, akkor semmi sem… − zárta gondolatait Deák.

Borítókép: Simor Dániel (Fotó: Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.