Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Aknamunkára kér pénzt a Helsinki Bizottság

Munkatársunktól
2023.05.20. 05:55
Aknamunkára kér pénzt a Helsinki Bizottság

Az európai uniós, hazánknak jogosan járó források visszatartásában betöltött sikeres szerepére, szivárványos és anarchista, „diákmozgalmi” zászlót lobogtató szélsőbaloldali fiatalok jogi védelmének ellátására, 

valamint egy meleg pár örökbefogadási procedúrájában nyújtott segítségére hivatkozva gyűjti az egyszázalékos felajánlásokat a Magyar Helsinki Bizottság. 

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető civil szervezet magáról azt állítja: „Központi szerepet játszottunk abban, hogy az EU példa nélküli határozottsággal fellépett Magyarország 2010 óta súlyosbodó tekintélyelvű átalakulásával szemben. Nélkülünk nem adódott volna alkalom, hogy az országot visszatereljük a jogállamiság irányába a feltételességi eljárás során felfüggesztett támogatások megszerzéséért”.

Ugyanebből a levélből derül ki, hogy a szervezet azonnal „a jogellenesen kirúgott tiltakozó tanárok mellé” állt, de jogi segítséget nyújtottak annak a fiatal szélsőbaloldali férfinak is, akit 2019. február 9-én bántalmaztak. Emlékezetes, aznap többen a tragikus 1945-ös kitörésre emlékeztek a budai Várban, ami ellen antifasiszták tüntettek. A rendezvény után két ellentüntetőt bántalmaztak, míg másik két fiataltól elvették a szivárványos és a szélsőbalos, anarchista, „diákmozgalmi” zászlót.

A Soros-szervezet arra is hivatkozik az adók egy százalékának begyűjtése érdekében, hogy ők azoknak segítenek, „akiknek a magyar állam megsérti az emberi jogait”, vagyis menekült, fogva tartott, diszkriminált embereknek 

– olvasható a szervezet honlapján. Ezt alátámasztva közlik, tavaly hiánypótló szerepet játszottak az elmúlt évtizedek legnagyobb magyarországi menekültválságára adott humanitárius és emberi jogi segítségnyújtásban. Összesen 9305 ukrajnai menekültnek nyújtottak jogi segítséget. 

Borítókép: Falusi Vajk, a kormánypárt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas szóvivője „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát ragaszt a bejárathoz a Magyar Helsinki Bizottság irodájának helyet adó épület előtt tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2018. június 27-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.