Aknamunkára kér pénzt a Helsinki Bizottság

Az európai uniós, hazánknak jogosan járó források visszatartásában betöltött sikeres szerepével dicsekszik a szervezet.

Munkatársunktól
2023. 05. 20. 5:55
Aknamunkára kér pénzt a Helsinki Bizottság
Budapest, 2018. június 27. Falusi Vajk, a kormánypárt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas szóvivője „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát ragaszt a bejárathoz a Magyar Helsinki Bizottság irodájának helyet adó épület előtt tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2018. június 27-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai uniós, hazánknak jogosan járó források visszatartásában betöltött sikeres szerepére, szivárványos és anarchista, „diákmozgalmi” zászlót lobogtató szélsőbaloldali fiatalok jogi védelmének ellátására, 

valamint egy meleg pár örökbefogadási procedúrájában nyújtott segítségére hivatkozva gyűjti az egyszázalékos felajánlásokat a Magyar Helsinki Bizottság. 

A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványhoz köthető civil szervezet magáról azt állítja: „Központi szerepet játszottunk abban, hogy az EU példa nélküli határozottsággal fellépett Magyarország 2010 óta súlyosbodó tekintélyelvű átalakulásával szemben. Nélkülünk nem adódott volna alkalom, hogy az országot visszatereljük a jogállamiság irányába a feltételességi eljárás során felfüggesztett támogatások megszerzéséért”.

Ugyanebből a levélből derül ki, hogy a szervezet azonnal „a jogellenesen kirúgott tiltakozó tanárok mellé” állt, de jogi segítséget nyújtottak annak a fiatal szélsőbaloldali férfinak is, akit 2019. február 9-én bántalmaztak. Emlékezetes, aznap többen a tragikus 1945-ös kitörésre emlékeztek a budai Várban, ami ellen antifasiszták tüntettek. A rendezvény után két ellentüntetőt bántalmaztak, míg másik két fiataltól elvették a szivárványos és a szélsőbalos, anarchista, „diákmozgalmi” zászlót.

A Soros-szervezet arra is hivatkozik az adók egy százalékának begyűjtése érdekében, hogy ők azoknak segítenek, „akiknek a magyar állam megsérti az emberi jogait”, vagyis menekült, fogva tartott, diszkriminált embereknek 

– olvasható a szervezet honlapján. Ezt alátámasztva közlik, tavaly hiánypótló szerepet játszottak az elmúlt évtizedek legnagyobb magyarországi menekültválságára adott humanitárius és emberi jogi segítségnyújtásban. Összesen 9305 ukrajnai menekültnek nyújtottak jogi segítséget. 

Borítókép: Falusi Vajk, a kormánypárt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas szóvivője „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú matricát ragaszt a bejárathoz a Magyar Helsinki Bizottság irodájának helyet adó épület előtt tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2018. június 27-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.