Az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot

Az Igazságügyi Minisztérium jelezte, hogy az Európai Parlamentben a Magyarország ellen érkező támadások során magyar balkéz mozgatja a szálakat.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 17:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúan elfogadott határozatban döntötte el a Tanács. Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot – reagált az Atv.hu-nak a 2024-es EU-s magyar soros elnökséggel kapcsolatos hírekre az Igazságügyi Minisztérium. Mint jelezték, a Tanács főtitkárságával napi kapcsolatot tartanak, készülnek a feladatra.

– A magyarországi baloldal nyilatkozatai alapján ismét bebizonyosodott, hogy az Európai Parlamentben a Magyarország ellen érkező támadások során magyar balkéz mozgatja a szálakat 

– fogalmazott a tárca.

Ahogy arról lapunk beszámolt, a Népszava írta meg, hogy megkérdőjelezné az Európai Parlament (EP), hogy Magyarország képes lesz-e hitelesen ellátni az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét 2024-ben. Emellett az EP arra hivatkozik a baloldali napilapnak kiszivárogtatott jelentéstervezetben, hogy Magyarország megsérti az EU alapvető értékeit, és nem tartja magát a lojális együttműködés elvéhez.

Borítókép: Az Európai Parlament ülése Brüsszelben (Fotó: AFP/Kenzo Tribouillard)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.