Befőttesüveg helyett cipősdobozt találtak a spájzban, benne egymillió forinttal

A cipősdoboz mellett fehér poros zacskóval bélelt kartondoboz, poros kanalak, zacskók, digitális mérleg sorakozott, egy másik polcon heverő piros szatyorban pedig 2600 önzáró tasak lapult.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 05. 05. 12:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hónapnyi előkészítő munkát koronáztak meg a Pest vármegyei felderítők, három drogkereskedéssel gyanúsított férfi került letartóztatásba – írja a Police.hu.

Az Isaszeg, Tóth Árpád utcában 2023. május másodikán délután lezongorázott eseménysoron meglepődésre sem hagytak időt a rendőrök, nemhogy menekülésre. A kábítószer átadása közben végrehajtott akciót nem húzták sokáig, az „ütés” vezényszó elhangzását követő 28. másodpercben már bilincselve feküdt a földön két gyanúsított. A két férfit elvezették, helyszínen hagyott autójukat átkutatták, ahogyan mindkettejük lakását is. Előbbiben több mint nyolcmillió forintot, valamint bruttó 35,72 gramm fehér, porszerű anyagot foglaltak le, ami később kiegészült a férfi isaszegi otthonában talált bűnjelekkel.

A spájz polcain nem dunsztosüvegek sorakoztak, hanem közel egymillió forinttal tömött cipősdoboz, fehér poros zacskóval bélelt kartondoboz, poros kanalak, zacskók, digitális mérleg, amelyet láthatóan és tesztelten nem liszt szennyezett be. Egy másik polcon heverő piros szatyorban sem krumplik hevertek, hanem 2600 önzáró tasak.

A rendőrök ezek után szinte természetesnek vették, hogy a fagyasztórekeszben sem mirelittel, hanem két, összesen bruttó 1396 gramm fehér anyagot, az elsődleges szakértői vélemény alapján amfetamint rejtő zacskóval találkoztak.

A másik elkövető bagi házából sem távoztak üres kézzel, egy sportcipős dobozból drogterjesztéshez, adagoláshoz, fogyasztáshoz használatos eszközök és további fehér por került elő.

Az akcióban közreműködő váci, dunakeszi, illetve nagykátai nyomozók a bilincseltek ügyfélkörénél tettek látogatást. Egy turai, egy bagi és két kartali címről három férfit és egy nőt állítottak elő. Egyiküknél további bizonyítékokat, valamint még el nem adott, közel bruttó 150 gramm zöld növényi törmeléket is találtak.

A letartóztatott három férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, a három szabadlábon védekező fogyasztó ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.