Büntetést kapott egy vízirendőr

Vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése vétség miatt eltiltották a vezetéstől.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 25. 11:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa jogerősen 392 000 forint pénzbüntetéssel sújtotta és hat hónapra eltiltotta vízi jármű vezetésétől az egyik vízirendészeti rendőrörs parancsnokát vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetése vétség miatt – közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a katonai büntetőeljárásban a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2022 decemberében emelt vádat.
A rendőrtiszt vádlott 2021. április 22-én napközben járőrszolgálatot látott el a Tisza folyón egy alárendeltjével; a szolgálati kisgéphajót az örsparancsnok vezette.

Amikor a Tiszaadony és Aranyosapáti közötti kompátkelőhöz értek, az örsparancsnok gépkezelési és irányítási hibát vétett, és a vízi úton keresztbe feszített, felemelt állapotú sodronykötélnek ütközött a járművel, amely felborult, a vádlott és járőrtársa pedig a 10 fokos vízbe esett úgy, hogy nem volt rajtuk mentőmellény. 

A rendőrök meg tudtak kapaszkodni a járőrhajóban addig, amíg őket a vízből a közeli kompról kimentették.
A közlemény szerint a rendőrparancsnok súlyosan gondatlan magatartásával járőrtársa életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels/Fazekas Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.