Csónakon szállították Zalába a migránsokat

Vádat emeltek egy Lengyelországban élő tunéziai férfi ellen, aki társaival a Mura folyón át, csónakkal is csempészett migránsokat Magyarországra – tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 05. 26. 10:22
Borítókép: Az embercsempészek minden migránstól pénzt követelnek (Fotó: Havran Zoltán)
Borítókép: Az embercsempészek minden migránstól pénzt követelnek (Fotó: Havran Zoltán)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jánky Judit közölte: a férfi 2020 júniusa és szeptembere között egy szintén Lengyelországban élő iraki állampolgárral együttműködve szervezte jelentős számú migráns szállítását az Európai Unió területére. A beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező külföldieket a Mura folyón át, csónakokkal szállították Magyarországra, majd innen tovább Szlovéniába vagy Ausztriába.

A vádlott és bűntársa irányításával a Muraszemenye közelében kialakított rejtekhelyen helyezték el a migránsokat, akiknek a szállítását ukrán állampolgárok, valamint további, a nyomozás során ismeretlenül maradt emberek végezték. 

A vádlott biztosította „előfutóként”, szlovén rendszámú személygépkocsikkal a szállítások útvonalát.

A férfi által beszerzett csónakmotort és gumicsónakot is a Muraszemenye mellett kialakított illegális szálláson tárolták, azzal Horvátországból a határfolyónak számító Murán keresztül hoztak át az Európai Unióban beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező embereket.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett embercsempészet miatt emelt vádat a tunéziai férfi ellen. A későbbi felderítés eredményeként letartóztatott vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről való kiutasítását indítványozta.

Borítókép: Migránsok a magyar–szerb határon (Forrás: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.