Felborult egy teherautó

Baleset történt Bajánál, folytatódik a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny – helyzetkép az utakról.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF, Útinform2023. 05. 11. 7:09
Egy jól felépített gyakorlat keretében 2023. április 26-án Békés vármegyében, az M44-es autóút kardosi pihenőjénél két személyautó ráfutásos balesetet szenvedett, egy busz felborult, egy veszélyes anyagot szállító teherkocsiból pedig az ütközés következtében ammónia folyt az úttestre. A balesetet szimuláló gyakorlaton mentősök és tűzoltók is részt vettek. Fotók: Szőke Péter BM OKF Fotó: BM OKF/Szőke Péter Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős a forgalom a Budapest környéki utakon. Sokan haladnak

  • az M3-as autópálya bevezető szakaszán az M0-s autóúti csomóponttól,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-es főúton Maglódtól, valamint
  • az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

 

Baleset az 51-esen, Tour de Hongrie

Oldalára borult egy kisteherautó az 51-es főút 167-es kilométerénél, Baja és Bátmonostor között. A balesethez a bajai hivatásos tűzoltókat riasztották. Áramtalanították a járművet, és csörlő segítségével kerekeire állítják a gépkocsit. A munkálatok ideje alatt a helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

Az Útinform információi szerint a magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a három kilométert.

A Tour de Hongrie kerékpárverseny csütörtöki mezőnye délelőtt 11 órakor indul Zalaegerszegről. A kerekezők érintik a Zalaegerszeg–Zalaszentgrót–Sümeg–Tapolca–Nagyvázsony–Zánka–71-es főút útvonalat, továbbá a Balatonederics–Lesencetomaj–Zalaszántó–Zalaegerszeg–Alsópáhok útvonalat, ahonnan a versenyzők várhatóan délután fél öt körül érnek majd a keszthelyi célba.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán Győr térségében, a 123-as és 129-es kilométer között a Rába-híd felújítása miatt a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső és a leálló sávot lezárták. A forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé tartók a leálló és a külső sávot tudják használni.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülni.

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri úton a Kőérberki út és a Mol benzinkút között. A kivitelezés idejére, a teljes lezárás alatt hétköznap reggel kilenc óra és délután három óra között, illetve hétvégén reggel hét és délután öt óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett. A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út–Egér út–M1/M7-es autópálya közös szakasza felé javasolt.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: BM OKF/Szőke Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.