Káosz Szentgotthárdon, szükség volt a célfotóra is

Elkezdődött hazánk legrangosabb kerékpáros versenye. A Tour de Hongrie első szakaszának végén, Szentgotthárdon a várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött, Dylan Groenewegen minimális előnnyel nyert Sam Bennett előtt. Másfél kilométerrel a cél előtt óriási bukás szedte szét a mezőnyt, elesett a verseny legnagyobb sztárja, Egan Bernal is.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 17:13
Tour de Hongrie
Tour de Hongrie - Elrajtolt a nyitóetap Fotó: MTI/Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi évekhez képest szintet lépett a Tour de Hongrie, az eddigi kiírásokhoz képest is több sztár indul a magyarországi ötnapos kerékpáros versenyen. Az első szakasz Szentgotthárdon kezdődött és ott is fejeződött be.

A várakozásoknak megfelelően a sprinterek küzdöttek a szakaszgyőzelemért, Dylan Groenewegen (Jayco AIUIa) minimális különbséggel győzte le Sam Bennettet (BORA–hansgrohe), a holland kerekes sikerével összetettben is az élre állt.

A mezőny sajnos nem úszta meg a bukást, és az elesők között volt a kétszeres Grand Tour-győztes, Egan Bernal (Ineos Grenadiers) is. A kolumbiai sztár betekert a célba, de meglátszódott rajta a bukás eredménye.

Nem volt könnyű napjuk a kerékpárosoknak, a Girón egy kutya okozott bukást.

A Tour de Hongrie csütörtökön a Zalaegerszeg és Keszthely közötti, várhatóan szintén sprinttel záruló szakasszal folytatódik.

Borítókép: Szentgotthárdon indult a verseny (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.