Kutya okozott bukást, az egyik versenyzőt mentő vitte el + videó

Az összetett szempontjából nem tűnt kifejezetten izgalmasnak a Giro d’Italia ötödik szakasza. Aztán jött egy kutya, és mindent megváltoztatott. Remco Evenepoel később még egyszer elesett, bukott Primoz Roglic is.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 15:30
Remco Evenepoel
CYCLING-ITA-GIRO Fotó: AFP/LUCA BETTINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán tipikus sprinterszakasz várt a Giro d’Italia mezőnyére, valamint az eső, amely már kedden is nehezítette a mezőny dolgát. Új szereplő volt viszont az a kutya, amely a kerekesek közé szaladt, ezzel bukást előidézve. A korábbi rózsaszín trikós, Remco Evenepoel (Soudal–Quick Step) is földre került.

Sőt, a belga versenyző ott is maradt az úton, nem pattant vissza azonnal a kerékpárjára. Végül Evenepoel folytatta a szakaszt, s csapattársai segítségével gyorsan vissza is zárkózott a főmezőnybe. Azt viszont nem lehet tudni, hogy a további szakaszokon mennyire hátráltatják majd az esés következményei.

Idén már nem ez az első eset, hogy állat okozott riadalmat a kerékpárversenyek legmagasabb szintjén. Szintén Olaszországban, a női Strade Bianchén egy ló gondolta úgy, hogy beavatkozik a versenybe.

Evenepoel megpróbáltatásai nem értek véget, két kilométerrel a cél előtt ismét elesett, ahogy néhány kilométerrel korábban legnagyobb riválisa, Primoz Roglic (Jumbo–Visma) is. Időt egyikük sem veszített, de a belga láthatóan nagyon ideges volt, amikor betekert a célba.

Kaden Groves (Alpecin–Deceuninck) is bajba került az egyik bukásnál, de végül sprintelhetett a szakaszgyőzelemért, s életében először ezt sikerrel tette a Girón.

Az ausztrál mögött azonban az utolsó métereken is volt dráma, Mark Cavendish (Astana) próbált akrobatikus mozdulatokkal a biciklin maradni, de bukás után csúszva érkezett a célba. A legrosszabbul mégsem ő járt, hanem Andrea Vendrame (Ag2r Citroen), aki Cavendisht próbálta kikerülni, de ő maga akkorát bukott, hogy mentővel szállították el.

Borítókép: Remco Evenepoel a rózsaszín trikót kedden veszítette el, szerdán az egész Girót? (Fotó: AFP/Luca Bettini)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.