Ijesztő baleset után új rózsaszín trikós a Girón

Az idei Giro d’Italia első hegyi szakaszát rendezték kedden, s a szintkülönbség mellett az eső is nehezítette a kerékpárosok dolgát. Akadt is néhány bukás, a legijesztőbb Stephen Williams balesete volt, de ő is visszaült a biciklijére. A szakasz a francia Aurélien Paret-Peintre győzelmével zárult, az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót a norvég Andreas Leknessund vette át Remco Evenepoeltól.

Magyar Nemzet
2023. 05. 09. 17:24
106th Giro d'Italia 2023 - Stage 3
Stephen Williams
VASTO, ITALY - MAY 08: Stephen Williams of The United Kingdom and Team Israel - Premier Tech prior to the 106th Giro d'Italia 2023, Stage 3 a 213km stage from Vasto to Melfi 532m / #UCIWT / on May 08, 2023 in Vasto, Italy. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images,) Fotó: Getty Images/Stuart Franklin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden az első hegyi szakasszal folytatódott az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia. A Venosa és Lago Laceno közötti, 175 kilométeres etapon három második kategóriás emelkedő várt a kerekesekre, akiknek az esővel is meg kellett küzdeniük. A szökevények a rózsaszín trikóra vágytak, de sokan kockáztattak a mezőnyből. A vizes lejtőn akadt is néhány bukás, a legijesztőbbet Stephen Williams (Israel–Premier Tech) szenvedte el, aki igen sokáig a földön maradt az esés után.

Remco Evenepoel rózsaszín trikó
Remco Evenepoel egyelőre elveszítette a rózsaszín trikót (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro)

Az ijesztő képsorok ellenére Williams végül ahhoz is elég jól érezte magát, hogy folytassa a szakaszt.

Azok a szökevények, akik nem jártak pórul, végül a szakaszgyőzelemért tekerhettek. A végét a francia Aurélien Paret-Peintre (francia, Ag2r Citroen) bírta a legjobban, élete első szakaszgyőzelmét aratta háromhetesen, de a második helyezett Andreas Leknessund (DSM) sem járt rosszul. A norvég kerekes ugyanis összetettben átvette a vezetést, szerdán rajta lesz a rózsaszín trikó.

Az eddigi éllovas, Remco Evenepoel (Soudal–Quick Step) nagyon nem bánta, hogy egyelőre át kellett adnia a rózsaszínt, neki fontosabb, hogy majd a Giro végén az övé legyen az áhított ruhadarab.

Fetter Erik (EOLO–Kometa), aki tegnap rossz helyen kapott defektje miatt nagy hátrányt szedett össze, a keddi szakaszon próbálkozott bekerülni a szökésbe, de végül nem járt sikerrel. A Giro idei egyetlen magyar résztvevője a verseny előtt is utalt rá, hogy inkább majd a második és a harmadik hét szakaszain csíphet el egy igazán jó szakaszeredményt.

Giro d’Italia, 4. szakasz, Venosa–Lago Laceno (175 km)
1. Aurélien Paret-Peintre (francia, Ag2r Citroen) 4:16:04 óra
2. Andreas Leknessund (norvég, DSM) 2 másodperc hátrány
3. Tom Skujins (lett, Trek–Segafredo) 57 mp h.
(...)
115. Fetter Erik (magyar, EOLO–Kometa) 15:01 perc h.

Az összetett állása
1. Leknessund 14:35:44
2. Remco Evenepoel (belga, Soudal–Quick Step) 28 mp h. 
3. Paret-Peintre 30 mp h.
(...)
115. Fetter 31:23 p h.

Borítókép: Stephen Williams a bukás ellenére folytatta a versenyt (Fotó: Getty Images/Stuart Franklin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.