Milan-ünnep, nagy szükségük volt erre az olaszoknak

Hazai győzelem született a Giro d’Italia második szakaszán. A huszonkét éves Jonathan Milan (Bahrain–Victorious) először nyert etapot nagy körversenyen, sikere a további sprinterszakaszokra is bizakodással töltheti el az olaszokat. Az olasz körverseny egyetlen magyar résztvevője, Fetter Erik (EOLO–Kometa) a 109. helyen ért célba. Összetettben továbbra is a belga Remco Evenepoel (Soudal–Quick Step) vezet.

Magyar Nemzet
2023. 05. 07. 18:37
null
Fotó: Twitter/Giro d’Italia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senkit nem lepett meg, hogy a Giro d’Italia második versenynapja, a Teramo és San Salvo közötti 202 km-es szakasz mezőnyhajrával ért véget. Az viszont némileg váratlan volt, hogy hazai győzelem született, az első háromhetesén versenyző, huszonkét éves Jonathan Milan (Bahrain–Victorious) szabad szemmel is jól látható előnnyel nyert.

Jonathan Milan
Jonathan Milan öröme (Fotó: Twitter/Giro d’Italia)

Az olaszoknak tavaly egészen a tizenegyedik szakaszig kellett várniuk arra, hogy hazai győzelem szülessen a Girón, idén sokkal hamarabb megtört a jég.

A szakasz krónikájához hozzátartozik, hogy bukás miatt két esélyes, Mark Cavendish (Astana) és Mads Pedersen (Trek–Segafredo) sem vett részt a sprintben, de mindketten célba értek. Ugyanez igaz volt az egyetlen magyar résztvevőre: Fetter Erik a 109. helyen zárta a szakaszt, összetettben a 74. helyre csúszott vissza.

Milan szakaszsikerével átvette a vezetést a pontversenyben, hétfőn ő viselheti a ciklámen trikót, a hegyi pontversenyben a francia Paul Lapeira (Ag2r Citroen) állt az élre.

Remco Evenepoel (Soudal–Quick Step) az élmezőnnyel ért célba, így az első szakasz győztese megőrizte a rózsaszín trikót.

Giro d’Italia, 2. szakasz

1. Jonathan Milan (olasz, Bahrain–Victorious) 4:55:11 óra
2. David Dekker (holland, Arkéa Samsic) azonos idővel
3. Kaden Groves (ausztrál, Alpecin–Deceuninck) a. i.
...
109. Fetter Erik (magyar, EOLO–Kometa) 31 másodperc hátrány

Az összetett állása
1. Remco Evenepoel (belga, Soudal–Quick Step) 5:16:29 óra
2. Filippo Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) 22 mp h.
3. Joao Almeida (portugál, UAE Team Emirates) 29 mp h.
...
74. Fetter 2:41 perc h.

Vas Blanka csapattársa majdnem fordított

Vasárnap véget ért a hét szakaszból álló női Vuelta. Az egyetlen magyar induló, a két szakaszon is negyedikként zárt Vas Blanka (SD Worx) az utolsó versenynapon csapattársa, a holland Demi Vollering sikeréért tekert, s feladata elvégzése után hamar leszakadt, összetettben a 75. helyen zárta a versenyt. Vollering viszont a magyar lány segítségének is köszönhetően megnyerte az utolsó szakaszt, 56 másodpercet vert címvédő honfitársára, Annemiek van Vleutenre, a Movistar rutinos kerekese azonban kilenc másodpercet így is megőrzött előnyéből, és idén is megnyerte a Vueltát.

 

Borítókép: Mindenki máshogy szereti figyelemmel kísérni a Giro mezőnyét (Forrás: Twitter/Giro d’Italia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.