Halálra égette egy hónapos csecsemőjét a hajdúsági anya

A hősugárzó mellett hagyta egy órára.

Magyar nemzet
Forrás: Bors2023. 05. 03. 11:10
Baby,Feet
csecsemő
158796710 Fotó: shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a csecsemő, akit az anyja egy órára a bekapcsolt hősugárzó mellett hagyott, amíg másik két gyermekéért átment egy ismerőséhez – adta hírül a Bors. Amikor a nő hazaért, a gyermek már nem lélegzett, azonban nem hívta egyből a mentőket, hanem átment a szomszédba a nővéréhez, hogy tőle kérjen segítséget. 

A mentőket csak ezt követően hívták a helyszínre, azonban ekkor már nem sikerült megmenteni a gyermeket. Érdekesség az ügyben, hogy az anya testvére, amikor megtette a bejelentést, azt mondta, hogy a csecsemőt megharaphatta egy patkány. Az orvosszakértői jelentés szerint viszont a gyermek a testfelületének 13 százalékán másodfokú, helyenként pedig harmadfokú égési sérülést szenvedett, és az ezek miatt fellépő sokszervi elégtelenség okozta a halálát.

Az anyát bűnösnek mondta ki a debreceni törvényszék gondatlanságból elkövetett emberölésben, 

ezért két év fogházbüntetésre ítélte, aminek a végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

Enyhítő körülményként értékelték azonban, hogy a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, és öt kiskorú gyermekről kell gondoskodnia – részletezte a jogerős ítélet Virágh Pál bíró.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.