Hamisított partiszett került elő egy bolgár kamionból

Tizenegymillió forintot meghaladó értékű hamisított partiszettet foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán, amikor egy bolgár rendszámú teherautót ellenőriztek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 25. 13:16
Hamisított partikelléket foglaltak le 11 millió forint értékben egy bolgár rendszámú kamionból Forrás: NAV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Görögországból Németországba tartó teherautóban műanyag mesefigurák mellett kártyagyűjtő mappákat is találtak, amelyek a fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepeltek. A teherautóban található rakományt alaposan átkutatták, ekkor találtak rá hamisított játékokra és partikellékre, amelyeket a rendben lévő rakomány mögé rejtettek el.

Az adóhivatal munkatársai 5800 terméket foglaltak le, és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak. A lefoglalt hamis termékek, különösen a partikellékek a gyermekek egészségére is ártalmasak lehetnek – tájékoztatta az MTI-t a vámhivatal.

Borítókép: Részlet a fogásról készült videóból (Fotó: FB/NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.