Kigyulladt egy ház Pakson, meghalt egy idős ember

Hétfőn kora este egy Bercsényi utcai családi házhoz riasztották a paksi hivatásos tűzoltókat.

Magyar Nemzet
Forrás: OKF2023. 05. 16. 11:56
Egy ember meghalt egy kecskeméti lakástűzben Vasárnap 13 óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kecskeméten, a Reile Géza utcában füstöl egy tízemeletes panelház egyik lakása. A kilencedik emeleti lakás összes szobája égett, a nappalija pedig teljesen kiégett. Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról néhány percen belül a helyszínre érkeztek a tűzoltók, összesen hat járművel, huszonketten. A nappali oltása közben egy holttestet találtak a tűzoltók. Az égő lakásból két kis testű kutyát mentettek ki az egységek, a tüzet negyed óra alatt oltották el. Mivel a füst érintette a lépcsőházat és több lakást is, negyvennégy lakót kikísértek a tűzoltók a panelházból. A kiégett lakás fölötti lakásban is állt a füst, innen egy macskát mentettek ki a tűzoltók. A kimentett állatoknak nem esett bajuk, a kutyák barátokhoz kerültek. A tűz pontos keletkezési helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja. A lakástűz megelőzhető egy néhány ezer forintos füstérzékelővel, hiszen az a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni. Fotó: Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A százhúsz négyzetméteres épület egyik tíz négyzetméteres szobájában egy eszméletlen idős embert találtak a szomszédok és a rendőrök. A helyiségben egy nyílt égésterű sziesztakályha működött, a lakótérben rendkívül magas szén-monoxid-koncentrációt mértek. 

A gyors beavatkozás ellenére a ház lakójának életét már nem tudták megmenteni.

Nem zárható ki, hogy az idős ember halálát szén-monoxid-mérgezés okozta. A katasztrófavédelem vizsgálja, hogy pontosan mi és mikor idézte elő a tragédiát.

Felhívták a figyelmet, hogy a nyílt égésterű tüzelő- és fűtőberendezéseknél, vízmelegítőknél a megfelelő levegőutánpótlást biztosítani kell. Egy köbméter gáz elégetéséhez megközelítőleg tíz köbméter levegőre van szükség. A hasonló tragédiák elkerülhetők szén-monoxid-érzékelő használatával – emlékeztetett a katasztrófavédelem.

Borítókép: illusztráció (Fotó: BM OKF/Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.