Robbanás rázta meg éjjel Sopront + videó

Robbanás történt a soproni Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka, egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – tájékoztatta az MTI-t Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF, Kisalföld2023. 05. 09. 6:25
Robbanás történt 2023. május 8-án késő este egy soproni társasházban Forrás: Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy tizenkét lakásos társasházban történt a robbanás, ami miatt a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet. Nekik máshol kerestek szállást éjszakára.

A robbanás okát egyelőre vizsgálják a hatóságok.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A robbanást követően tűz is keletkezett. 

Az esethez riasztott soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet.

A mentők is kiérkeztek a helyszínre. A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

Fotó: Kisalföld

 

Messziről lehetett hallani

A Kisalföld beszámolója szerint az egész városban, sőt 

Ágfalván is lehetett hallani a detonációt, 

majd a szirénázó rendőrautókat és tűzoltókat. Többen is azt írták a közösségi oldalakon, hogy hatalmas robbanást hallottak Sopronban és a város környékén.

A lap úgy tudja, egy idős úr szenvedett súlyos, életveszélyes égési sérüléseket. A detonáció olyan erős volt, hogy a szemközti házak ablakai is kitörtek. Rengeteg törmeléket lehetett látni a helyszínen.

 

Krízistámogatást kapnak a lakók

A Kossuth Lajos utcai gázrobbanásban megsérült társasház lakóit igény szerint szállodában helyezték el – tájékoztatott közösségi oldalán Sopron polgármestere. Farkas Ciprián arról is beszámolt, hogy statikust rendeltek ki a helyszínre, és amennyiben huzamosabb ideig nem lesz lakható az épület, segítenek az érintetteknek.

A vizsgálat idején a rendőrség gondoskodik az épület védelméről. A Sopron Holding Zrt. megkezdte az útpálya takarítását. A polgármester 200 ezer forint vissza nem térítendő krízistámogatást biztosít a társasház minden lakása számára.

Borítókép: Részlet a robbanás helyszínén készült videóból (Forrás: Kisalföld)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.