Krosszmotorral a bűn nyomában

A rendőrök és az erdészek közös ellenőrzést tartottak a vármegye erdeiben május 28-án.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2023. 05. 30. 16:13
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időben sokasodik a krosszmotorosok és a quadosok száma a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. területén, a törvénytiltás ellenére. Ilyen járművel csak engedély birtokában megengedett közlekedni, így tevékenységük megfékezésének érdekében a vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség krosszmotorosaival és az erdészeti munkatársakkal közösen végeztek akciót, amely minden bizonnyal a jövőben is bevett gyakorlat lesz a területen.

A magyar jogszabályok szerint egy erdő, ha magánterület is, de az nincsen körbekerítve és lezárva, akkor ott a KRESZ előírásai érvényesek. Az erdei utakon és erdőben a törvény értelmében quaddal, terepmotorral és motorkerékpárral közlekedni tilos.

 

Borítókép: A rendőrség krosszmotorosai (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.