időjárás 28°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok – üzente a pécsi apa az iskolaközösségnek

Magyar Nemzet
Forrás: ATV
2023.05.19. 05:00 2023.05.19. 08:11
Le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok – üzente a pécsi apa az iskolaközösségnek

Rendőrségi ügy lett abból, hogy egy nehezen kezelhető diák folyamatosan zavarta a tanítást az egyik pécsi iskolában. A szülők a gyermek eltávolítását kezdeményezték, amit a gyermek apja feltehetően személyes sértésnek vett, ezért fenyegetőzni kezdett, mire a rendőrök őrizetbe vették. A bíróság gyorsított eljárásban döntött az ügyben.

– Mikor a szülők a gyerekekért jöttek az iskolába, többen is úgy fogadták az anyukájukat, apukájukat az udvaron, hogy ez a kisgyerek azt az üzenetet hozta otthonról, hogy le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok – mondta Varga Netti, a szülők képviselője.

Az ügy végül odáig fajult, hogy a szülők rendőrt hívtak, akik három napra őrizetbe vették az apát, majd a bíróság gyorsított eljárásban ítéletet hozott.

– Szabálysértési eljárás indult garázdaság szabálysértése miatt. A mai napon a Pécsi Járásbíróság szabálysértési pénzbírságot szabott ki vele szemben 49 800 forint összegben, amelybe beleszámította a szabálysértési őrizetben töltött időt – fogalmazott a Pécsi Törvényszék szóvivője, Dezső Lili az ATV Híradónak.

A férfi nem fellebbezett és elismerte a tettét, így az ítélet jogerős. A problémás fiú már nem ebbe az iskolába jár.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Filep István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.