Le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok – üzente a pécsi apa az iskolaközösségnek

Tragédia is lehetett volna.

Magyar Nemzet
Forrás: ATV2023. 05. 19. 5:00
null
Sopron, 2021. október 28. Tanterem a soproni Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban a 2,9 milliárd forintból felújított és korszerûsített épületegyüttes megáldásának napján, 2021. október 28-án. MTI/Filep István Fotó: Filep István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi ügy lett abból, hogy egy nehezen kezelhető diák folyamatosan zavarta a tanítást az egyik pécsi iskolában. A szülők a gyermek eltávolítását kezdeményezték, amit a gyermek apja feltehetően személyes sértésnek vett, ezért fenyegetőzni kezdett, mire a rendőrök őrizetbe vették. A bíróság gyorsított eljárásban döntött az ügyben.

– Mikor a szülők a gyerekekért jöttek az iskolába, többen is úgy fogadták az anyukájukat, apukájukat az udvaron, hogy ez a kisgyerek azt az üzenetet hozta otthonról, hogy le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok – mondta Varga Netti, a szülők képviselője.

Az ügy végül odáig fajult, hogy a szülők rendőrt hívtak, akik három napra őrizetbe vették az apát, majd a bíróság gyorsított eljárásban ítéletet hozott.

– Szabálysértési eljárás indult garázdaság szabálysértése miatt. A mai napon a Pécsi Járásbíróság szabálysértési pénzbírságot szabott ki vele szemben 49 800 forint összegben, amelybe beleszámította a szabálysértési őrizetben töltött időt – fogalmazott a Pécsi Törvényszék szóvivője, Dezső Lili az ATV Híradónak.

A férfi nem fellebbezett és elismerte a tettét, így az ítélet jogerős. A problémás fiú már nem ebbe az iskolába jár.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Filep István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.