Ütőképes, harcképes haderő épül + videó

– Lehetőséget kaptunk arra, hogy megváltoztassuk a Magyar Honvédséget. És meg fogjuk változtatni együtt! – jelentette ki első állománygyűlésén Böröndi Gábor új vezérkari főnök. Az altábornagy beszédében részletezte, hogy az ukrajnai háború új helyzetet teremtett a katonáknak, a változás pedig fájdalmas lesz. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a gyűlésen úgy fogalmazott, hogy valóban ütőképes, harcképes haderő épül.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 17:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtartotta első állománygyűlését Böröndi Gábor altábornagy pénteken Szentendrén. A Honvéd Vezérkar főnöke tájékoztatójában többek között részletezte azokat az irányelveket, amelyek mentén vezetni kíván, bejelentett számos, bürokráciát csökkentő intézkedést. Az állománygyűlésen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter mellett részt vettek a tárca vezetői és a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai is.

Az állománygyűlés résztvevői, középen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel. (Fotó: Hmzrínyi.hu)

A tárcavezető az állománygyűlésen úgy fogalmazott, hogy Magyarország kormányának döntése értelmében valóban ütőképes, harcképes haderő épül. A szomszédunkban dúló háború jelentette veszélyre utalva hozzátette: ehhez változtatásra van szükség a mentalitásban is. A katonáknak mindenki másnál inkább az a dolga, hogy mindent megtegyenek Magyarország biztonsága érdekében.

Megváltoztatni a Magyar Honvédséget

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelem.hu beszámolója szerint kiemelte: az új típusú kihívások új típusú hozzáállást és olyan vezetőt követelnek meg, aki felzárkóztatja a haderőt az elvárásoknak megfelelően. E feladat végrehajtására kérte fel Böröndi Gábor altábornagyot.

Lehetőséget kaptunk arra, hogy megváltoztassuk a Magyar Honvédséget. És meg fogjuk változtatni együtt!

– jelentette ki beszédében Böröndi Gábor altábornagy, hangsúlyozva, hogy a határaink mentén háború zajlik. – Vagy felébredünk és felkészülünk rá, vagy tovább éljük a mi kis békeéletünket, és minket nem billent ki semmi ebből. Ha nem billent ki semmi ebből, az probléma – közölte az egybegyűltekkel, és hozzátette:

Az ukrán háború egy új helyzetet teremtett nekünk, katonáknak.

– A vezetés alapja a bizalom. Én bízom önökben. Bízom abban, hogy tényleg akarják a sikert. Mi lesz a jövő? Kiképzés, felkészítés, gyakorlatok. Elkezdjük a kiképzést és a gyakorlatot – jelezte a vezérkari főnök.

Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar új főnöke. Szerinte vér, könny, sírás, veríték, fájdalom vár a katonákra, de ez lesz a sikerhez vezető út. (Fotó: Hmzrínyi.hu)

„Vezetem önöket, vállalom a felelősséget, és a végén nyerni fogunk”

Böröndi Gábor úgy fogalmazott:

Ha átmegy a Gripen a falu fölött, az a szabadság hangja. Ha a Leopard lő éjszaka Szomódon, az a szabadság hangja. Az a magyar szabadság hangja. Hölgyem, uram, mi önt szolgáljuk. Mi hazafiak vagyunk. Becsüljön meg minket! A becsület, az egyenruha tisztelete, a másik tisztelete a legfontosabb számunkra. Ha nincsenek erkölcsi, etikai értékeink, akkor semmik vagyunk. De mi nem ezek vagyunk. Mi ennél többek vagyunk.

A vezérkari főnök szerint ez a változás több mint fájdalmas lesz.

Vér, könny, sírás, veríték, fájdalom. Ez lesz a sikerhez vezető út.

– jelentette ki, hangsúlyozva, hogy „ott leszek végig önökkel, vezetem önöket, vállalom a felelősséget, és a végén nyerni fogunk”.

Én a célt megmondom. Ti meg vigyétek sikerre ezt a hadsereget! Ez a hadsereg megérdemli. Ez a Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen

– fogalmazott lelkesítő beszédében Böröndi Gábor.
Borítókép: Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. (Fotó: Hmzrínyi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.