Munkatársakat keres a büntetés-végrehajtás

Országos toborzókampányt indított a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). Az MTI-t arról tájékoztatták, hogy többek között életre szóló hivatást, stabil munkahelyet kínálnak a jelentkezőknek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 23. 11:29
null
Veszprém, 2023. május 19. Látogatók a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tartott toborzó- és nyílt napon 2023. május 19-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büntetés-végrehajtási szervezet mintegy kilencezer munkavállalót foglalkoztat az ország harminckét börtönében és intézményeiben. A kínált karrierlehetőségek rendkívül változatosak, és a börtönökben betölthető munkakörök is, hiszen nemcsak felügyelők vagy reintegrációs tisztek dolgoznak náluk, hanem többek között jogászokat, pszichológusokat és egészségügyi szakdolgozókat is alkalmaznak.

Az illetmény tiszthelyettesi beosztás esetén minimum havi bruttó 395 ezer és 509 ezer forint között alakul, tiszti beosztás esetén pedig legalább bruttó 570 ezer forint havonta szolgálati helytől és beosztástól függően. 

Az illetményen felül minden évben bruttó 200 ezer forint értékű cafetéria, teljesítményjuttatás és ruhapénz is jár a hivatásos állományú tagoknak. Mindezeken túl kedvezményes fogászati kezelést, szemüveg-költségtérítést, lakhatási, családalapítási és lakáshitel-törlesztési támogatást, munkáltatói kölcsönt, 86 százalékos utazási költségtérítést, rekreációs programokat kínálnak a rendvédelmi életpályát választóknak.

Az országos toborzókampányban állásbörzéken, oktatási kiállításokon, falu- és városnapokon, sport- és kulturális rendezvényeken mutatják be az érdeklődőknek a büntetés-végrehajtás által kínált életpályamodellt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.