Nemzetközi razziát tartanak egész héten

Az európai összehangolt közlekedésrendészeti akció elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint vezetőik ellenőrzésére terjed ki.

Magyar Nemzet
Forrás: ORFK2023. 05. 08. 6:32
null
Pécs, 2019. április 3. Autósok sebességét mérik rendõrök a Speedmarathon elnevezésû 24 órás közlekedésbiztonsági ellenõrzési akció során Pécsen 2019. április 3-án. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Roadpol Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség május 8. és 14. között Magyarország közútjain fokozottan ellenőrzi a nehéz-tehergépkocsikat és autóbuszokat.

A Roadpol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében 

elsősorban a vezetési és pihenőidővel, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás és belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel és lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére és megszakítására is – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.