Elfogyott a türelem, szigorítottak a gyorshajtás szabályain

Pár napja már nem érdemes számolni a hibahatárral.

Magyar Nemzet
Forrás: Vezess2023. 05. 05. 12:37
Speed,Control,At,The,Road.,The,Speed,Camera,Takes,Photos, traffipax, trafibox
1998257699 Fotó: GELEFIN Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszűnt a tolerancia a gyorshajtások ellenőrzésénél május 1-jétől, mostantól szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését, ami azt jelenti, hogy még többen kaphatnak bírságot – adta hírül a Vezess.hu. 

„A továbbiakban a sebességtúllépés jogsértés esetén a jogsértést feldolgozó ügykezelő rendszer a mért sebesség alapján állapítja meg a közigazgatási bírság összegét” – válaszolta a lap érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság. Ez magyarul azt jelenti, hogy május 1-jétől, azaz hétfőtől többé semmilyen ráhagyás nincs a traffipaxok által kiírt sebességre, tehát

most már alacsonyabb sebesség elérése után is kapnak bírságot a gyorshajtók.

Elmagyarázzák azt is, hogy miért lesz fontos, hogy a továbbiakban jobban törekedjünk a sebességhatár betartására. Ez alapján ugyanis a rendszer régóta „hozzááadott” valamennyit a traffipaxok sebességadatához. A hibahatár 100 km/órás sebességig 3 km/óra volt, míg felette háromszázalékos eltérést toleráltak. Ez azt jelenti, hogy valójában nem 50 vagy 60 km/óra, hanem 53, 63, 93 km/óra volt a megengedett sebesség. Ez a gyakorlat szűnt meg tehát hétfőn – figyelmeztetett a lap. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.