Nyílt pályázatot hirdet a „független” újságírás és a civilek támogatására az amerikai nagykövetség

Nyílt pályázatot hirdet a „független” újságírás és a civilek támogatására az amerikai nagykövetség. A program célja, hogy elősegítsék a magas színvonalú újságírást, valamint a független sajtóorgánumok és újságírók hosszú távú életképességét. Amennyiben a kezdeményezés az Egyesült Államok Külügyminisztériumának érdekeit szolgálja, a támogatások további folyósítására is lehet számítani.

Magyar Nemzet
Forrás: usembassy.gov2023. 05. 04. 8:45
David Pressman, US Ambassador to Hungary, addresses a press conference at their embassy building in Budapest, Hungary on April 12, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának budapesti nagykövetsége nyílt pályázatot hirdet a magyarországi médiaszabadságot aktívan előmozdító magyar független sajtóorgánumok és civil szervezetek támogatására. A nagykövetség honlapján megtalálható leírás szerint 

az együttműködési megállapodás keretében megvalósuló tevékenységek támogatni fogják a magyarországi független médiavilágot azáltal, hogy lehetővé teszik a független média és/vagy civil társadalmi szervezetek számára, hogy elősegítsék a magas színvonalú újságírást, valamint a független sajtóorgánumok és újságírók hosszú távú életképességét.

 

A pályázóknak a következő kategóriák egyikébe kell tartozniuk: 

  • Magyarországon működő független sajtóorgánumok. 
  • Független civil szervezetek/nem kormányzati szervezetek, amelyek a magyarországi médiaszabadság előmozdítását célzó tevékenységet folytatnak. 
  • Független oktatási intézmények vagy entitások, amelyek tudományos és/vagy szakmai fejlődési kurzusokat vagy egyéb fejlesztési forrásokat biztosítanak hallgatóknak, újságíróknak vagy másoknak a média területén.

 A szervezet független jogalanyként való státusát végső soron ugyanakkor az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége határozza meg. 

A program – amelynek várható kezdési időpontja szeptember elseje – finanszírozására 500 000 dollár áll rendelkezésre, a díjak minimum 75 ezer dollártól 500 000 dollárig terjedhetnek.

A pályázatban ugyanakkor kiemelik: a külügyminisztérium a kezdeti költségvetési időszakon túlmenően a források rendelkezésre állása, a program kielégítő előrehaladása és annak megállapítása alapján, hogy a további finanszírozás az Egyesült Államok Külügyminisztériumának érdekeit szolgálja, elfogadja a támogatások folytatására irányuló kérelmeket.

Borítókép: David Pressman nagykövet (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.