időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Rács mögött a férfi, aki áprilisban kezdte meg betöréssorozatát

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu
2023.05.25. 09:35 2023.05.25. 10:33
Rács mögött a férfi, aki áprilisban kezdte meg betöréssorozatát

A pásztói rendőrök előterjesztést tettek és indítványozták annak a 23 éves férfinek a letartóztatását, aki több kállói ingatlanból lopott – írja a Police.hu.

A Pásztói Rendőrkapitányság eljárást folytat lopás bűncselekmények elkövetése miatt egy 23 éves kállói lakossal szemben, ugyanis megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy a férfi 2023. áprilisban és májusban a településen több ingatlanba is betört és különböző értékeket lopott el.

A férfi a betöréssorozatát április végén kezdte meg, amikor Kálló belterületén egy családi ház bejárati ajtajának zárját kifeszítette és bejutott az ingatlanba. Miután az egész házat átkutatta, az épületből közel ötszázezer forint értékben vitt el háztartási gépeket, étkészletet, fűkaszát, gázpalackot és szerszámgépeket. Az ellopott tárgyakat értékesítette, a pénzt saját szórakozására költötte.

A kállói lakos ezt követően saját édesapját lopta meg, akitől fűkaszát, betonkeverőt, gerendákat, okosórát és két kerékpárt vitt el jogtalanul. A kerékpárok közül az egyiket eladta a településen lakó ismerősének, azonban pár nap múlva úgy döntött, mégis szüksége van a kétkerekűre. Megjelent a férfi ingatlanánál és az udvaráról újból ellopta a biciklit.

További két cselekményére május 23-án az éjszakai órákban kerített sort, amikor két élelmiszerboltba kísérelt meg betörni. A férfi két óra körül megjelent a boltnál, ahol a bejárati ajtót befeszítette, majd az ajtó mögötti vasajtón keresztül megkísérelt bejutni az üzletbe, azonban nem járt sikerrel. A lopási kísérlet után úgy döntött egy másik boltot is felkeres. Ez alkalommal is meghiúsult a terve, azonban távozása előtt az üzlethelyiséghez tartozó villanyóra kismegszakítóját letörte és lekapcsolta a helyiségekben az áramot. 

A nyomozás adatai alapján a férfi május 22-én már járt ennél az üzletnél, akkor két mozgásérzékelős lámpa paneljét lopta el.

A pásztói rendőrök a kállói lakost május 23-án elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi ellen hasonló bűncselekmények elkövetése miatt több büntetőeljárás is folyamatban van, ezért őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását a Pásztói Járási Ügyészségen.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.