Szentkirályi Alexandra: Hazánkban nem kerülhet forgalomba szennyezett gabona

A célellenőrzés során minden hazai gabonatárolót felkeresnek a szakemberek.

Magyar Nemzet
Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala2023. 05. 20. 11:04
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Budapest, 2023. május 19. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a kiemelt árstop-ellenõrzésekrõl tartott sajtótájékoztatón az Igazságügyi Minisztériumban 2023. május 19-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány nemcsak az országon áthaladó ukrán gabonát és annak útját ellenőrzi, hanem a korábban ide érkezett termények minőségét is – írja Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán tett bejegyzésében

A kormányszóvivő úgy fogalmaz, 

a napokban elrendelt célellenőrzés során minden – körülbelül hétszáz – hazai gabonatárolót felkeresnek az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek és mintát vesznek az ott elhelyezett, de korábban nem vizsgált ukrán gabonatételből. 

„Továbbra sem hagyunk nyitva semmilyen kiskaput, hazánkba nem kerülhet forgalomba szennyezett gabona!” – mondta el Szentkirályi Alexandra a bejegyzésében csatolt videóüzenetében. A kormányszóvivő felhívta a figyelmet: „Az uniós rendelet ellenére sem engedjük hogy ukrán gabona ellenőrizetlenül jusson az országba. A hazai importtilalom bevezetése mellett a szakemberek az Agrárminisztérium rendelkezése szerint országosan minden hazai gabonatárolót felkeresnek, célellenőrzést végeznek, és a szükséges mintákat meg is vizsgálják” – mondta el Szentkirályi Alexandra, a Nébih laboratóriumából jelentkezve, ahol megnézte, hogyan zajlik a gabonák esetében végzett úgynevezett mikotoxin vizsgálat. 

A kormányszóvivő bejegyzésében kiemelte: 

„Nem engedünk abból, hogy csak kiváló minőségű és biztonságos élelmiszer kerüljön a magyar emberekhez, hogy csak megfelelő takarmány kerüljön a magyar gazdákhoz.”

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.