Teljes útlezárás Budapesten, torlódás, 3 km-es kamionsor – Friss hírek a magyar utakról

Az Útinform reggel közzétette a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket.

Munkatársunktól
Forrás: Útinform2023. 05. 15. 8:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé, Nagyigmánd térségében, a kiépített terelésben egy kamion korábban árokba hajtott. A 95-ös km-nél forgalomkorlátozás már nincs, viszont a kialakult torlódásban a 92-es km-nél két kamion ütközött össze a külső sávban.
  • A 62-es főúton, Dunaújváros határában, az M6-os autópálya-csomópont közelében a 2-es km-nél két személyautó ütközött össze, a fél útpályát lezárták.

Baranya vármegyében, Vásárosdombó térségében, a 611-es főúton, a 9-es és 13-as km között, valamint a Komló–Vásárosdombó összekötő úton a 12-es km-nél a heves esőzések miatt sárátfolyás van az úton, amire táblák is figyelmeztetik az arra közlekedőket – jelezte az Útinform. 

  • Szintén vízátfolyás tapasztalható az Oroszló–Szentlőrinc összekötő úton is, Cserdi és Helesfa között több helyen. A 24-es és 25-ös km között a 20-30 cm-es vízrétegben nehéz a haladás. 
  • Szintén Baranya vármegyében, a Harkány–Sellye–Darány összekötő úton, Csányoszró településen a Kossuth utcában a napok óta tartó esőzés miatt beszakadt az út. A 29-es km-nél jelenleg a fél útpályát lezárták.

Az M1-es autópályán, Győr térségében, a 123-as és 129-es km között a Rába-híd felújítása miatt a Hegyeshalom felé tartó oldalon a külső és a leállósávot lezárták. A forgalom a belső, illetve az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé tartók a leálló és a külső sávot tudják használni.

  • Az M3-as autópályán Kál térségében, a Nagyfüged-csomópont közelében felújítják a burkolatot.

 

  • A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a 3 km-t.

 

  • Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!
  • Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri út Kőérberki út és a Mol-benzinkút közötti szakaszán. A kivitelezés idejére, a teljes lezárás alatt, hétköznap reggel 9 és 15 óra között, ill. hétvégén reggel 7 és 17 óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett.
    A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út–Egér út–M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonal javasolt.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.