Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Rendkívüli: tizenhárom sérültet szállítottak a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kórházba, még hárman várnak műtétre

A szlovákiai buszbaleset sérültjei közül tizenhármat szállítottak az elmúlt két napban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba – közölte a gyógyintézmény főigazgatója, Révész János egy rendkívüli sajtótájékoztatón szerdán Miskolcon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 17. 14:22
Jókút, 2023. május 15. Rendõrök és mentõsök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek. MTI/TASR/TASR/Michal Svítok Fotó: Michal Svítok
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A páciensek közül hat ambuláns ellátást igényelt, hetet vettek fel a kórházi osztályokra. Utóbbiak közül egyet orvosi megfigyelés alatt tartanak, a további hat, döntően végtagsérüléseket szenvedett sérült pedig műtéti ellátást igényel.

A főigazgató hozzátette, három embert már megműtöttek, további hármat pedig szerdán vagy csütörtökön operálnak meg.

Révész János hangsúlyozta, a gyógyintézmény folyamatosan tartja a kapcsolatot a szlovák orvosokkal, akik jelezték, vannak náluk olyan stabilizált és szállítható állapotban lévő sérültek, akiket végleges ellátásra a miskolci kórházba fognak átvinni.

A kórház felkészült ezeknek a sérülteknek a fogadására, a traumatológiai osztály 140 ággyal, gyakorlatilag korlátlan műtőkapacitással rendelkezik, emellett rendelkezésre áll a húszágyas intenzív osztály és a szintén húszágyas posztoperatív őrző, vagyis minden sérültet el tudnak látni, akiket a szlovák hatóságok hozzájuk irányítanak – közölte.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a beszállított sérültek között senki nincs életveszélyes vagy súlyos állapotban, mindannyian nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek, állapotuk teljesen stabil.

Jelen pillanatban olyan komplikált sérült nincs, akinél fennáll a veszély, hogy maradandó egészségkárosodást szenvedhet – tette hozzá a főigazgató. A magyar busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek.

Borítókép: A baleset helyszíne (Fotó: MTI/TASR/TASR/Michal Svítok)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.