Büntetőeljárást indított a szlovák rendőrség a magyar buszbaleset ügyében

Nyomozást indított a magyar nyugdíjasokat szállító, hétfőn balesetet szenvedő busz ügyében a szlovák rendőrség – tudta meg a Magyar Nemzet. A balesetben egy ember meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek.

PÁMER DÁVID
2023. 05. 16. 15:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Általános veszélyeztetés (ez Magyarországon leginkább a közúti veszélyeztetésnek felel meg – a szerk.)  gyanújával rendelt el nyomozást a Malackai Rendőrkapitányság a Szlovákiában történt magyar buszt ért baleset ügyében – közölte megkeresésünkre a szlovák hatóság.

Ismert, hétfőn délelőtt egy magyar nyugdíjasokat szállító busz kamionnal ütközött a szlovákiai D2-es autópályán.

A balesetben egy ember meghalt, harmincheten könnyebben, huszonegyen súlyosan megsérültek, őket a szakolcai, a nagyszombati, a malackai és három pozsonyi kórházban ápolják.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, Menczer Tamás tájékoztatásából kiderült, hogy az utasok közül tizennyolcan indultak el hétfő este, ők megérkeztek Magyarországra.

A baleset okával kapcsolatban Menczer Tamás nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, és azt mondta, hogy addig nem kommentálja, amíg a hatósági vizsgálat le nem zárul.

Borítókép: a baleset helyszíne a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán (Fotó: MTI/AP/TASR/Michal Svítok)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.