Torlódik a forgalom, még mindig tart a sávlezárás az M4-esen

Péntek reggeli helyzetjelentés az utakról.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, OKF2023. 05. 19. 7:26
null
Dugó Illusztráció Iskola kezdés 20210901 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: BACHPEKARYMATE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erősödő forgalomban a szokásos hétköznap reggeli torlódás tapasztalható a főváros irányába, többek között

  • az M3-as autópályán az M0-s autóúti csomóponttól,
  • a 10-es főúton a solymári körforgalomtól,
  • a 11-es főúton Leányfalu és Budakalász között,
  • a 31-esen Mende és Maglód térségében, illetve
  • az 51-es főúton Dunaharasztinál.

Az M4-es autóúton Albertirsa térségében, az 52-es és az 55-ös kilométer között Szolnok felé mindkét sáv járható. Budapest felé helyreállítási munka miatt továbbra is zárva tartják a külső sávot – figyelmeztetett az Útinform.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint árokba hajtott egy személyautó a 2-es főút 72-es kilométerénél, Drégelypalánk térségében. A balesethez a balassagyarmati hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították a járművet. Az egység a társhatóságokkal közösen dolgozik a helyszínen.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán Bőny térségében aszfaltoznak. A 90-es és a 101-es kilométer között Budapest felé a belső sávban és az ellenkező oldal belső sávjában halad a forgalom. Hegyeshalom felé a külső és a leállósávot használhatják az autósok. A reggeli óráktól a főváros felé az átterelt sávot lezárják, előreláthatólag reggel nyolc órától délelőtt tíz óráig burkolathibát javítanak ki. Budapest felé Tatabánya térségében az útburkolatot javítják. A 60-as és a 65-ös kilométer között Budapest felé a belső sávra és az ellenkező oldal belső sávjára terelik az autósokat. Hegyeshalom felé pedig a külső és a leállósávon halad a forgalom. Budapest felé lassulásra lehet számítani.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

Aszfaltozási munkákat végeznek a fővárosban, a XI. kerületi Repülőtéri úton a Kőérberki út és a Mol-benzinkút között. A kivitelezés idejére, hétköznap reggel kilenc óra és délután három óra között, illetve hétvégén reggel hét óra és délután öt óra között csak a közösségi közlekedés (BKK) járatai haladhatnak el a munkaterület mellett. A közúti közlekedés egyéb járművei ebben az időszakban nem tudnak áthajtani, ezért kerülni a Kőérberki út–Egér út–M1/M7-es autópálya közös szakasza útvonalon lehet.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.