időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Új tagok a Magyar Atlanti Tanács élén

Magyar Nemzet
2023.05.25. 20:23 2023.05.25. 20:30
Új tagok a Magyar Atlanti Tanács élén

Megtartotta kedden éves közgyűlését a Magyar Atlanti Tanács (MAT). Lapunknak csütörtökön eljuttatott közleményében felidézte a szervezet, a megbeszélés előtt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter tartott előadást A jövő Európája címmel. A tárcavezető arról beszélt az előadás során, hogy Európában nemzedékváltás történik: „Európa a mai fiatalok számára egy online tér, mémekben fogalmazzák meg a politikai üzeneteket, leegyszerűsített, sarkos üzenetek ütköznek egymással, ez polarizálódás, radikalizálódás felé viszi Európát” – fogalmazott.

A szervezet ismertette közleményében, a közgyűlés meghallgatta Csóti György elnök és Kovács Árpád felügyelő bizottsági elnök beszámolóját a 2022. évről, Gyarmati István főtitkár javaslatát a 2023. év programjáról és költségvetéséről, valamint az elnökség javaslatát a Magyar Atlanti Tanács alapszabályának módosításáról.

A beszámolókat és javaslatokat a közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

A közgyűlés négy új alelnököt választott: mivel az alapszabály módosítása értelmében az elnökség létszáma kilencre emelkedett és két eddigi alelnök, Hardy Ilona és Fodor Lajos lemondott alelnöki tisztségéről, a közgyűlés négy új alelnököt (elnökségi tagot) választott: Benkő Tibor korábbi honvédelmi minisztert, Babos Tibor nyugállományú ezredest, Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét és Ugrósdy Mártont, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárát.

Borítókép: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (k) Csóti György, a Magyar Atlanti Tanács elnöke (j) és Gyarmati István, a szervezet főtitkára társaságában a tanács közgyűlésén a Magyar Tudományos Akadémián 2023. május 23-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.