Véres húszeurós buktatta le a szlovák vállalkozót elásó bandát

Sárközi Gergely egy véres húszeuróssal fizetett egy benzinkútnál Magyarországon. A magyar rendőrök innen visszavezették, hogy ő az egyik tagja annak a négyfős bandának, akik május 2-án Szlovákiában agyonlőtték Szűcs Tibor nagyvállalkozót. A holttestet Pápa mellett eltemették, majd felgyújtották az áldozat Audiját és saját Peugeot-jukat.

2023. 05. 23. 17:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az a véres húszeurós vezette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) rendőrtisztjeit a felvidéki vállalkozót elásó banda nyomára, amellyel május 3-án a győri, 44 éves Sárközi Gergely fizetett egy benzinkútnál. Mindez a mai nemzetközi sajtótájékoztatón derült ki, ahol a Nemzeti nyomozó Iroda és a szlovák Nemzeti Bűnügyi Ügynökség illetékesei adtak számot a nyomozás állásáról. 

 

Nézzük dióhéjban az elmúlt napok történéseit. Május 2-án eltűnt Szűcs Tibor csicsói nagyvállalkozó. Napközben Audijával Trávnik községbe ment a bérleti díjat beszedni bérlőitől, innen telefonált utoljára.

Szűcs Tibor és az Audi Q7-ese (Forrás: Szlovák rendőrség)

Jeney Áron r. ezredes, a KR NNI igazgatója ma elmondta: május 3-án bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Pápa közelében, Pápateszér és Csót között ég egy Audi Q7 luxusterepjáró.

A kiégett Audi rakterében a 200 literes acélhordó (Fotó: NNI)

Hiripi Gábor r. alezredes, a KR NNI életvédelmi és célkörözési főosztály főosztályvezetője kifejtette: az Audi alvázszáma alapján megállapították, a tulajdonos Szűcs Tibor, akit a szlovák Nemzeti Bűnügyi Ügynökség, a NAKA már keresett. 

A porig égett Audi csomagterében egy 200 literes acélhordó volt a szakértők szerint égésgyorsító anyaggal, vélhetően benzinnel, ami robbanásszerűen lángba borította a járművet. Ebből már feltételezhető volt, hogy gyilkosság történt.

Az NNI május 5-én már emberölés miatt kezdett nyomozást, miután megállapították, Szűcs Audijával együtt mozgott Szlovákiából Pápa környékére egy magyar rendszámú Peugeot. Egy benzinkút ipari kamerája felvette, amint a Peugeot begördül, kiszáll belőle egy férfi, aki aztán véres húszeuróssal fizetett. 

A férfi Sárközi Gergely, aki ellen nemzetközi körözést adtak ki május 10-én. A csontig kiégett Peugeot-ot Győrszentivánnál, a Mosoni-Duna mellett találták meg. Az autó tulajdonosa elmondta: a Peugeot-ot Sárközi Gergelynek adta kölcsön.

A kiégett Peugeot Győrszentiván közelében (Fotó: NNI)

 Rudolf Patka ezredes, a NAKA nyugati részlegének igazgatója elmondta: az áldozatot május 2-án ölték meg. A révkomáromi rendőrök kezdtek nyomozni fegyverrel való visszaélés miatt, majd május 8-án átvette a NAKA az ügyet, és előre megfontolt gyilkosság miatt nyomoznak. A NAKA az NNI-től kapta a jelzést, hogy Szűcs Tibort megölhették.

Május 12-én – az NNI közlése szerint – Pápakovácsi határában a holttestkereső kutya megtalálta az áldozat holttestét elásva. A boncolás megerősítette, hogy erőszakos halált halt. Az NNI hamarosan el is fogta Sárközi magyar társát, G. S.-t, akit letartóztatott a magyar bíróság.

Pápakovácsi külterületén találták meg Szűcs holttestét, a helyszínelő sátor alatti területen (Fotó: NNI)

Szlovákiában mindeközben a NAKA pörgette fel az eseményeket. Elfogták Erik K.-t és Ladislav Sz.-t, őket és G. S.-t vádolták meg azzal, hogy megölték a csicsói nagyvállalkozót. G. S. kiadatását hamarosan hivatalosan is kérik. Erik K.-t már letartóztatták, hamarosan Ladislav Sz. is erre a sorsa jut.

Szűcs Tibor meggyilkolásával négy embert gyanúsítanak megalapozottan, két felvidéki férfit Szlovákiában, egy magyart Pápa közelében fogtak el, Sárközit pedig körözik.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a banda meglehetősen amatőr volt, hiszen a holttest elásásához egy barkácsáruházban vásárolták bankkártyával az ásót. A mai nemzetközi sajtótájékoztatón nem lehetett kérdéseket feltenni, ám minden jel arra mutat, hogy a NAKA célkeresztjében lehet a gyilkosság ötletgazdája/felbujtója is.

(A videón Szűcs Tibor egy gazdasági portál műsorában.)

Borítókép: A lebukáshoz vezető véres húszeurós (Fotó: NNI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.