Wintermantel Zsolt nem kegyelmezett Karácsonynak a Fővárosi Közgyűlésben

A fővárosi Fidesz szerint a főpolgármester a Lánchíd lezárásának fenntartásával saját maga szegi meg a korábbi megállapodást a kormánnyal.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 13:30
null
Budapest, 2022. december 16. A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Átadták az ideiglenes forgalomnak a felújított Lánchidat. A hídon egyelõre csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jármûvei, valamint a taxik, a segédmotoros kerékpárok, a motorosok, a kerékpárosok, valamint a mikroközlekedési eszközöket használók közlekedhetnek, a gyalogosok a tervek szerint a jövõ nyár végétõl használhatják az átkelõt. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wintermantel Zsolt nem kegyelmezett Karácsony Gergelynek: a fővárosi Fidesz Facebook-posztjában hívta fel a figyelmet arra, hogy Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a múlt heti Fővárosi Közgyűlésben napirend előtti felszólalásában lejátszotta a főpolgármester korábbi szavait, a költségvetésről szóló vitában pedig a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának Karácsony Gergely által aláírt határozatából idézett, amely arról szól, hogy a lehető leghamarabb újra meg kell nyitni a Lánchidat az autóforgalom előtt.

 

 A fővárosi Fidesz szerint

Karácsony a lezárás fenntartásával saját maga szegi meg a megállapodást, emiatt esik el a főváros hatmilliárd forint állami támogatástól.

Ma reggel a főpolgármester a Jazzy rádió Business Class című műsorában úgy fogalmazott a Lánchíddal kapcsolatban, hogy a felújítás ütemezetten halad, a kivitelező mindennel elkészül határidőre. Hozzátette, hogy most azt a részt újítják fel, ahol a gyalogosok közlekednek. Arról is beszélt, hogy tanulmány készült az autóforgalom változásáról a hidakon.

Szerinte

jól működik a Lánchíd mostani forgalmi menetrendje, ő annak megtartását javasolja. De, mint mondta, erről nem ő dönt, ugyanis szavazás lesz a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről.

 

Borítókép: A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.