Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Letörték a Szent korona keresztjét, a héten már harmadszorra

Az önkormányzat munkatársai egyre gyakrabban találkoznak rongálás nyomaival a városi közterületeken. Pénteken reggel újra helyreállították az emlékművet – írta meg a HEOL.

Magyar Nemzet
Forrás: HEOL2023. 06. 02. 18:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a hét már harmadszor törték le ismeretlenek a gyöngyösi országzászló-emlékművön lévő kőkeresztet – közölte a városháza.

Az emlékmű a Szent Koronát is ábrázolja, a nemzeti ereklye tetején pedig egy kőkereszt áll, amelyet már harmadjára kell pótolnia az önkormányzatnak, a műtárgyat ugyanis ismeretlenek rendszeresen letörik.

Az önkormányzat az emlékművet készítő művész segítségével legutóbb május 26-án helyezett ki új keresztet, amely azonban alig három napig maradt a helyén; előbb megrongálták, majd másnap el is vitték a helyszínről.

A városháza a HEOL megkeresésére elmondta, hogy jelenleg is a város térfigyelő kameráinak felvételeit elemzik.

Borítókép: A még csak megrongált kereszt (Fotó: Gyöngyös.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.