időjárás -1°C Natália 2023. december 9.
logo
Továbbra is retteg az ÁSZ-bírságtól a Jobbik – Konzervatívok

A Jobbik elnöke immáron nyílt levélben kéri Bajnai Gordontól, hogy tisztázza a guruló dollárok ügyét

Kreft-Horváth Márk
2023.06.30. 13:55 2023.06.30. 14:41
A Jobbik elnöke immáron nyílt levélben kéri Bajnai Gordontól, hogy tisztázza a guruló dollárok ügyét

Gyöngyösi Márton korábban Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert támadta a baloldal kampányába érkező dollártámogatás miatt. Most Bajnai Gordontól várja a válaszokat a Jobbik – Konzervatívok elnöke.

Kedves Gordon!

Ahogy az angol mondja, mint »gentleman to gentlemen« írom ezt a levelet abban a reményben, hogy választ kapok az Állami Számvevőszék (ÁSZ) úgynevezett »jelentéstervezetével« kapcsolatban felmerült kérdésekre, amely dokumentumban számos alkalommal említik a Te és a munkatársaid nevét

– így kezdi a Facebook-oldalára posztolt nyílt levelét a Jobbik – Konzervatívok elnöke. Gyöngyösi Márton már hetek óta arról kommunikál, hogy pártjának semmim köze a guruló dollárok ügyéhez, kezdetben Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelöltet, és Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét kérdezte volna fel „pénzezgetéseik” kapcsán. 

Két nappal ezelőtt az EP-képviselő az ATV műsorában bedobta Bajnai Gordon volt miniszterelnök nevét is, akitől szintén válaszokat várna a finanszírozási botrányról. Mostani nyílt levelét egyenesen Bajnainak címezte, és azt írja benne: csak remélni tudja, hogy Bajnai tisztázni tudja a „jelentéstervezetben” foglaltakat, hiszen ha ezek csak részben is megállják a helyüket, az alkalmat adhat az Orbán-rezsimnek a teljes ellenzék ellehetetlenítésére egy évvel az önkormányzati választások előtt. 

– Gondolom, nem kell részleteznem a rád nehezedő felelősség súlyát – üzent a volt miniszterelnöknek Gyöngyösi Márton. 

Elsőként lapunk írta meg, hogy az ÁSZ hárommilliárd forintot meghaladó büntetést helyezett kilátásba a baloldal pártjainak, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 1,6 milliárd forintnyi külföldi pénzt használtak fel az országgyűlési választási kampányukra. 

Borítókép: Bajnai Gordon, volt miniszterelnök. Fotó: Kisbenedek Attila

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.