A korábbiaknál hűvösebb éjszaka előtt állunk

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 06. 13. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig az anticiklon peremén beáramló száraz, viszonylag hűvös levegő alakítja.

Kedden általában sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, azonban az északkeleti megyékben több felhő valószínű, és az ukrán határ közelében és Kárpátalján gyenge eső is eshet. Másutt nem lesz csapadék. Éjszakára jórészt kiderül az ég, hűvösebb is lesz.

Kedd estig Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében és a Tiszántúlon még élénk széllökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet, azonban estétől már mindenütt gyenge marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben hűvösebb, nagyobb tavaink partján és a városokban enyhébb lesz a hajnal.

 

Szerdán sok napsütésre számíthatunk a gomoly- és fátyolfelhők mellett, és csak az északi határ mentén van kicsi esély néhol futó záporra, esetleg egy-egy zivatarra.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 22 és 26 fok között valószínű.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.