„A nagykövet úr háborúpárti” – reagált a kormány David Pressman beszédére

A magyar kabinet szerint a háborúpárti politikusok, például David Pressman amerikai nagykövet, azért támadják Magyarországot, mert békepártiak vagyunk.

Magyar Nemzet
2023. 06. 17. 12:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagykövet úr háborúpárti −reagált megkeresésünkre a magyar kormány David Pressman kijelentésére. Mint ismert, az amerikai nagykövet tegnap este kezdődő Budapest Pride fesztivál megnyitóján úgy fogalmazott: „Nem számít, hány, a magyar kormány által gyártott, brüsszeli bombákról szóló plakát díszeleg a városban egy adott pillanatban, a valóság az, hogy Magyarországot nem támadják külső erők, nem fenyegeti a nyugati dekadencia vírusa, nem csúszik hason Soros György előtt, és nincs kiszolgáltatva teljhatalmú összeesküvő hatalmaknak.”

A Kormányzati Tájékoztatási Központ megkeresésünkre kifejtette: 

„A háborúpárti politikusok azért támadják Magyarországot, mert békepártiak vagyunk. Az ő érdekük az, hogy a háború elhúzódjon és minket is bele akarnak sodorni a háborúba.”

Mint azt megírtuk, az amerikai nagykövet pride fesztiválon elmondott nyitóbeszédében többször is a kormányt támadta. Mint fogalmazott: „Már most tudom, mit fognak írni a szalagcímek, amelyeket Rogán miniszter úr csapata diktál majd a holnapi újságoknak. Kétségtelenül provokációval vádolnak majd, illetve, hogy nyugati bölcsességet importálok, és obszcén értékeket erőltetek, miközben beavatkozom Magyarország belügyeibe. Ez legalább annyira kiszámítható, mint amennyire unalmas.”

Ezek után zavaros fejtegetésbe kezdett, hogy szerinte a kommunista időket idézve jelentgetni kell a meleg szomszédokról, és hogy szerinte Magyarországon és Oroszországban tilos a homoszexualitásról beszélni.

 

 Borítókép: David Pressman (Fotó: Europress/AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.