Az ablakon keresztül konzultálnak a betegekkel az orvosok az egyik XV. kerületi rendelőben, miután leomlott a plafon

Az orvosi rendelőt nemrég újították fel.

MAGYAR NEMZET
Forrás: METROPOL2023. 06. 13. 21:41
20230613 Budapest XV kerület orvosi rendelő Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Hősök úti rendelőben a múlt heti beázás óta nem állt helyre megfelelően a rendelés. Az orvosok elmondásuk alapján kénytelenek az ablakon keresztül kommunikálni a betegekkel – írja Lehoczki Ádám, a XV. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője Facebook-bejegyzésében.

Ennek ma ő is a szemtanúja volt, majd hozzátette:

Elképesztő! Cserdiné Németh Angéla polgármester eközben csak egy pár soros közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban…

Beázott a XV. kerületi Hősök út 3. szám alatti, nemrégiben felújított háziorvosi rendelő, egy ott dolgozó elmondása szerint a gyermekfogászat mennyezete leszakadt, az elektromos armatúrából pedig folyt a víz – adta hírül a Metropol. A rendelőt lezárták – tájékoztat az önkormányzat közösségi oldala, azonban ebben nem írnak arról, hogy akik oda mennének szakorvoshoz, hova fordulhatnak.

A bejegyzésben arról sem számolnak be, hogy valóban leszakadt-e a plafon, csak azt írják, az eset múlt hét pénteken történt, felülvizsgálják az elektromos hálózatot, és arról sincs szó, hogy a betegek mikor térhetnek vissza a rendelőbe. A Metropol információ szerint sürgős esetben a Zsókavár rendelőben található ügyelet látja el a betegeket.

– Az ügy pikantériája, hogy miközben a XV. kerület baloldali vezetése folyamatosan a kormányzati elvonásokkal riogat, addig még azt a pénzt sem tudta hatékonyan felhasználni, ami a rendelkezésére áll – mondta a lapnak korábban a XV. kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

A politikus szerint a kormány 2020 óta összesen 760 millió forinttal támogatta a XV. kerületet a Hősök úti rendelők felújításában, ehhez a XV. kerületi önkormányzat közel 140 millió forint saját forrást tett hozzá. A felújítás alatt álló Hősök útja 1. szám alatti rendelőépület is többször beázott már. A közbeszerzést még 2020 decemberében kötötték meg, az átadás határideje pedig 2021. novemberben lett volna, ám a helyiek mind a mai napig nem tudják igénybe venni a szolgáltatást. A legutolsó határidő szerint tavaly 2022. július 31-re kellett volna elkészülni a munkálatokkal, ám mind a mai napig áll a projekt.

Borítókép: XV. kerületi orvosi rendelő (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.