Az M1-es autópályán torlódásra, terelésre és sávlezárásra lehet számítani

Ezen a hétvégén a Harley-Davidson százhúsz éves jubileumi fesztivál miatt erős motorosforgalom várható a főváros környéki utakon.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform2023. 06. 24. 9:23
Autópálya Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Concó pihenőhelynél egy műszaki hibás kisteherautó foglalja el a külső sávot a 92-es km-nél. A torlódás négy kilométeres – írja az Útinform

Az M7-es autópályán, a Balaton felé, a Váli-völgyi pihenőhely közelében baleset történt. A 35-ös km környékén sávzárás kell készülni! A torlódás több km-es, aki teheti, az Martonvásár és Velence között válassza a hetes főutat! 

A 44-es főúton, Kecskemét közelében csomópontépítési munkák miatt az ötös kilométernél, illetve nyolcas kilométernél félpályán halad a forgalom. Kecskemét felé torlódásra kell számítani!

A 49-es főúton, Mátészalka térségében, korábban egy személyautó kamionnal ütközött össze. A 14-es km-nél megállították a forgalmat. Személyautókkal helyben lehet kerülni.

Az 51-es főúton, Dunaharaszti elkerülő szakaszán vasárnapig burkolatfelújítást végeznek a 19-es km-nél. Félpályás korlátozás mellett jelzőőr irányítja a forgalmat, mindkét irányban torlódik a forgalom.

Az országos közúthálózaton, napközben sokfelé dolgoznak folyamatosan az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál, fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá, figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!

Hazánk ad otthont, ezen a hétvégén a Harley-Davidson százhúsz éves jubileumi fesztiválnak. A rendezvény fő helyszíne Budapesten lesz. A közutakon közlekedők vasárnapig, vagyis június 25-ig, erős motorosforgalomra számíthatnak a főváros környéki utakon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak közül, kiemelten érintett lehet a M0-s autóút, az M2-es autóút, az M1-M7-es autópálya, M5-ös, M6-os autópálya ki- és bevezető szakaszai, valamint a 2-es, 3-as, 4-es, 10-es és 11-es főutak, illetve a Dunakanyar és a Pilis-hegység közútjai.
A következő napokban a fesztivál részeként az ország több vidékére is szerveznek Budapestről induló vezetett túrákat, többek között a Balaton-felvidékre, az Alföldre, a Mátrába, a Cserhát hegységbe, Dobogókőre, a Vértes-hegység térségébe és a Dunakanyarba is. A vezetett túrák útvonaláról további részletek itt érhetőek el: https://hd120budapest.hu/site/hu/turak Ezért érdemes nem csak Budapest környékén, de valamennyi felsorolt térségben figyelmesen közlekedni.

Az M1-es autópályán, három helyen végeznek felújítási munkákat. A komáromi szakaszon, a 85-ös és a 94-es km között, Győr elkerülő szakaszán, a 123-as és a 125-ös km között, valamint a lébényi szakaszon, a 142-es és a 148-as km között. Mindhárom munkaterületnél, terelésre vagy sávlezárásra lehet számítani!

Az M3-as autópályán újabb felújítási munkálat vette kezdetét Hejőkürt térségében. A 164-es és a 157-es km között a főváros felé tartó oldalt lezárták, a forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad.

Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon, az adonyi szakaszon, a 49-es és az 53-as km között burkolatfelújítás miatt a külső sávot lezárták.

Az M7-es autópályán Balatonszemes térségében tart még a burkolatfelújítás. A 133-as és a 130-as km között, a főváros felé vezető oldalt zárták le. A forgalmat az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra terelték át, irányonként egy-egy sáv járható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton a Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve-híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon, nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni!


 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.