Bővülő forrásokkal számolhatnak az önkormányzatok

Jövőre az önkormányzatok működése összesen 4200 milliárd forintba kerül, ebből 1050 milliárd forintot biztosít majd a központi költségvetés – közölte Varga Mihály.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 30. 13:40
null
Varga Mihály Pénzügyminiszter 20210709 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bővülő forrásokkal számolhatnak az önkormányzatok, a kormány megtartja azokat a támogatási és kompenzációs mechanizmusokat, melyeket az elmúlt években is működtetett

hangsúlyozta a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése közben tartott sajtótájékoztatón Varga Mihály. A pénzügyminiszter kijelentette:  ha ez a pénz nem lesz elég, a kormány kész arra, hogy a támogatási kereteket növelje. Mint mondta, jövőre az önkormányzatok működése összesen 4200 milliárd forintba kerül, ebből 1050 milliárd forintot biztosít majd a központi költségvetés. Hozzátette, továbbra is azon dolgoznak, hogy az infláció minél kisebb mértékű legyen, így a jegybank csökkenthesse a kamatot és a kedvezőbb hitelfelvételi lehetőségek lendületbe hozhatják a fogyasztási és a beruházási oldalt. A miniszter kiemelte, számításaik szerint az év végére egy számjegyű lesz az infláció, a következő évben pedig hatszázalékos inflációval tervezve a gazdaság egésze négy-öt százalékos mértékben növekedhet.

 Stabil, kiszámítható működést tervezünk, 2024 egy védelmi költségvetés lesz, a családok biztonságának megtartása, a nyugdíjasok védelme, a munkahelyek megtartása, illetve a rezsivédelem kap prioritást

– rögzítette a miniszter. 

Borítókép: Varga Mihály (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.