BVOP: Újra félrevezetően tájékoztatott az rtl.hu

Hamis látszatot keltett a csatorna a honlapján megjelent cikkben – állítja a parancsnokság.

Magyar Nemzet
2023. 06. 15. 18:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szándékosan azt a hamis látszatot kelti az rtl.hu ma közölt cikkében, mintha a magyar börtönökben nem lennének megfelelőek a munkakörülmények a szolgálati feladatok ellátásához 

– írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP). Mint tájékoztattak, az RTL oldalán megjelent írás megállapítja, hogy Magyarországon egy felügyelőre öt fogvatartott jut, amely extrém terhelést jelent és amelynek eredményeként – suggalatuk szerint – hazánkban rendkívül rosszak a büntetés-végrehajtásban dolgozók munkakörülményei.

A BVOP azt közölte: azt senki sem vitatja, hogy börtönben dolgozni nehéz feladat. Szolgálatot teljesítő munkatársainknak nap mint nap komoly kihívásokkal kell szembenézniük, majd felelősségteljes döntéseket és intézkedéseket kell hozniuk, de ez a világ minden táján így van a büntetés-végrehajtási intézetekben. Ezt bizonyítja, hogy a környező országokban teljesen hasonló mértékű a kollégák leterheltsége. Így a felügyelők/fogvatartottak aránya – hazánkéval megegyezően – Csehországban 1:5, Lengyelországban 1:6, Szlovákiában 1:4 – mutattak rá. Hozzátették, ha az rtl.hu vette volna a fáradságot, hogy szélesebb körben tájékozódjon, talán ez a cikk meg sem született volna.

A BVOP a fentiek alapján visszautasítja azt a hangulatkeltő félretájékoztatást, amely nem csak a közvéleményben alakít ki hamis képet a magyar büntetés-végrehajtási szervezetről, de szakmai megítélésükben is súlyos károkat okoz. 

A magyar büntetés-végrehajtási szervezet sokat tesz kollégái munkakörülményeinek javítása érdekében, így – többek között – munkatársaiknak szolgálati lakóparkot építettek, börtöneik irodai és közösségi tereit felújították, dolgozóik gyermekeinek bölcsödét nyitottak, informatikai fejlesztésekkel csökkentették az adminisztratív munkaterheket, valamint egyedülálló rekreációs, szabadidős és továbbképzési lehetőséget biztosítottak.

Őszintén reméljük ezekről a fejlesztésekről is beszámol az rtl.hu

– zárta közleményét a BVOP.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.