Gulyás Gergely szerint a migránskvóta egy felhívás, hogy mindenki Európába jöjjön

A miniszter szerint akkor sem marad el a pedagógusok béremelése, ha nem érkeznek meg időben az uniós források.

Magyar Nemzet
2023. 06. 19. 8:36
Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: Mirkó István)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezzel a szabályozással az EP egy meghívólevelet adott ki mindenkinek, aki Európába akar jönni

− fogalmazott a nemrég az uniós belügyminiszterek tanácsán elfogadott kötelező migránskvótával kapcsolatban Gulyás Gergely a Hír TV Bayer-show című műsorában.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésre, hogy megfoszthatja-e hazánkat bárki attól, hogy betöltse a 2024-es uniós elnökséget, elmondta: hazánk tesz szívességet az EU-nak, hogy egy olyan kormány, ami már komoly tapasztalatokkal rendelkezik, hajlandó hat hónapon keresztül ellátni az elnökségi feladatokat. A miniszter szerint reálisan nem áll fent az a veszély, hogy elvegyék Magyarországtól ezt a tisztséget. 

Hozzátette:

Valóban érdemes elgondolkodni, hogy ennek az Európai Uniónak az elnökségét nem betölteni az büntetés vagy jutalom.

Gulyás Gergely kiemelte: „Ha nem érkeznek meg időben az uniós források, a pedagógusok béremelése akkor sem marad el”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy a tanárok visszamenőlegesen megkapják az emelt összeget. −Ahogy Gyurcsány Ferenc felesége igyekszik gátolni az uniós pénzek elindítását, az konkrétan Magyarország elleni tudatos fellépés − fogalmazott Gulyás Gergely.

Ma délelőtt kormányinfón számol be a miniszter az újabb döntésekről, amelyet lapunk is élőben közvetít. 

Borítókép: Gulyás Gergely miniszter (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.