„Ha nem bírnak magukkal, akkor forduljanak szakemberhez”

Kövér László rendreutasította a Demokratikus Koalíció kiabáló politikusait a parlamentben.

2023. 06. 12. 14:37
KÖVÉR László
Budapest, 2023. május 2. Kövér László házelnök az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. május 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy tovább száguld az orbáni infláció. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a magyar emberek hónapról hónapra többet fizetnek az alapvető élelmiszerekért.

– Gyurcsány Ferenc az elmúlt harminc évben mennyi osztalékot vett ki a cégeiből? – tette fel a kérdést Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára. Mint közölte, a KSH jelentése éppen az ellenkezőjét mondja az inflációról. Vadai Ágnes és Arató Gergely kiabálva reagáltak a kormánypárti politikus szavaira, majd Kövér László házelnök lépett közbe és leszögezte: „Viselkedjenek úgy, ahogy az egy parlamenti képviselőhöz illik”.

Ha nem bírnak magukkal, akkor forduljanak szakemberhez 

– ajánlotta nekik Kövér László.

Ezután Tállai András kiemelte: a DK-nak nem jó hír, hogy jelentősen megindult az infláció csökkenése, továbbá kiemelte, hogy a kormány többféle intézkedést hoz azok védelmében, akiket negatívan érint az infláció. – A kormány átlagfogyasztásig fenntartja a rezsicsökkentett árakat, amit a 2024-es költségvetés is tartalmaz – ismertette az államtitkár. Felhívta a figyelmet arra, hogy az élelmiszerárstopokkal, valamint a kamatstoppal is védik a magyarokat az inflációtól. – Jelentős döntés a kormány részéről a nyugdíjasok védelme, akik az infláció mértékével azonos nyugdíjemelésben részesülnek, amihez jön a 13. havi nyugdíj – jelezte.

Borítókép: Kövér László (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.