időjárás 27°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Hamis parfümöt és cigarettát találtak a NAV ellenőrei

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.06.08. 11:39 2023.06.08. 14:00
Hamis parfümöt és cigarettát találtak a NAV ellenőrei

Több mint kétmillió forint értékű cigaretta és több mint ötezer üveg hamis parfüm piacra kerülését akadályozták meg az adóhatóság munkatársai.

Az akkumulátor helye, de még a kárpitelemek is cigarettát rejtettek abban a Belgiumba tartó bolgár kisbuszban, amelyet a pénzügyőrök tartóztattak fel az M1-es autópályán – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága. Az „amatőr szerelő” összesen 960 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát tömött az üregekbe, a hatóság jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indított eljárást az ügyben.

Még ennél is nagyobb fogás történt, amikor az adóhatóság munkatársai kétezer üveg hamis parfümöt találtak egy lengyel rendszámú autóban. 

A nyomok egy budapesti raktárhoz vezettek, ahol további háromezer üveg hamis termékre bukkantak.

A raktárban találtak még a teherautók lezárásához használt plombákat, hamis bélyegzőt, fuvarleveleket és számlákat is. A NAV nyomozói a bizonyítékok alapján azonosították a bűncselekményhez köthető szervezőt, akit iparjogvédelmi jogok megsértése miatt a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt. A hamis parfümöket elkobozták és megsemmisítették.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.