Hamis parfümöt és cigarettát találtak a NAV ellenőrei

Több mint kétmillió forint értékű cigaretta és több mint ötezer üveg hamis parfüm piacra kerülését akadályozták meg az adóhatóság munkatársai.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 08. 11:39
null
Budapest, 2022. január 1. Cégtábla a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság székhelyének bejáratánál a fõváros X. kerületében a Bihari utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akkumulátor helye, de még a kárpitelemek is cigarettát rejtettek abban a Belgiumba tartó bolgár kisbuszban, amelyet a pénzügyőrök tartóztattak fel az M1-es autópályán – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága. Az „amatőr szerelő” összesen 960 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát tömött az üregekbe, a hatóság jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indított eljárást az ügyben.

Még ennél is nagyobb fogás történt, amikor az adóhatóság munkatársai kétezer üveg hamis parfümöt találtak egy lengyel rendszámú autóban. 

A nyomok egy budapesti raktárhoz vezettek, ahol további háromezer üveg hamis termékre bukkantak.

A raktárban találtak még a teherautók lezárásához használt plombákat, hamis bélyegzőt, fuvarleveleket és számlákat is. A NAV nyomozói a bizonyítékok alapján azonosították a bűncselekményhez köthető szervezőt, akit iparjogvédelmi jogok megsértése miatt a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt. A hamis parfümöket elkobozták és megsemmisítették.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.