Hazánk biztonságának garantálása csak a legfejlettebb eszközökkel érhető el + videó

A magyar kormány ezért folyamatosan keresi az új megoldásokat és a legjobb haditechnikai eszközöket.

Magyar Nemzet
Forrás: honvedelem.hu, Facebook2023. 06. 19. 21:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21.századi, modern haderő fejlesztése és Magyarország biztonságának garantálása csak a legfejlettebb eszközökkel érhető el – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf Párizsban, aki Sebastian Lecornu francia védelmi miniszter meghívására vett részt az 54.alkalommal megrendezett Nemzetközi Légibemutató és Kiállításon. 

A honvédelmi miniszter rámutatott: a közel 2500 kiállítót felvonultató eseményen részt vesznek Magyarország legfontosabb stratégiai partnerei, akiken keresztül a jövő technológiájának megismerése zajlik. A kiállításon egyúttal cél az az új partnerekkel történő kapcsolatépítés is, hiszen Magyarország csak akkor lehet ütőképes és professzionális, ha lépést tart a technológiai újításokkal. Éppen ezért a magyar kormány folyamatosan keresi az új megoldásokat és a legjobb haditechnikai eszközöket Magyarország és a magyar emberek biztonsága érdekében – mutatott rá a tárcavezető, aki szerint Magyarországnak az erős és elszánt haderő felépítése mellett olyan modern, csúcstechnológiát képviselő védelmi eszközökre van szüksége, mint például a nyáron beérkező Airbus H225M többcélú helikopterek.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.